Tadić: Najbolji sam igrač ovog tima, teško mi je bilo što nisam od početka bio na terenu

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.06.24. | 23:40

"Ako selektor smatra da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta ja ću to poštovati", kaže kapiten Orlova

Konkretan, direktan, odgovoran, bez lažne skromnosti. Kapiten Dušan Tadić nije bio zadovoljan što je utakmicu protiv Engleske počeo sa klupe za rezervne igrače, ali da će kao kapiten poštovati svaku odluku selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Prvotimac Fenerbahčea se na terenu našao u 61. minutu, kada je zemenio, naizgled, potpuno istrošenog Aleksandra Mitrovića.

Izabrane vesti

Njegovim ulaskom Orlovi su dobili igrača više u manevru i sigurnost na lopti, ali je nedostajao taj završni pas.

"Sa selektorom imam dobru komunikaciju, a teško sam prihvatio što nisam bio na terenu od početka utakmice. Lider sam, bez lažne skromnosti, najbolji igrač ovog tima. Mislim da sam morao da počem utakmicu, da sam mogao mnogo više da pružim i ponudim da sam igrao od starta. Ali, poštujem odluku, ako smatra da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta ja ću to poštovati. Teško je, želiš da budeš deo ovog tima, da uradiš sve za kolektiv, ali nije bitan jedan pojedinac. Najbitnije je da prođemo dalje, imamo veliko zajedništvo i to želimo da zadržimo", rekao je Tadić za Radio Televiziju Srbije, da bi u kasnijem razgovoru sa novinarima dodatno objasnio stav.

Jer kako kaže, nije stvar u tome da ga je trebalo čuvati za dve naredne utakmice.

Ja sam najspremniji igrač u ovoj ekipi, to sam i selektoru rekao. Da ne treba fizički da brine. Pričali smo normalno, imamo dobru komunikaciju, rekao mi je da misli da će da bude zatvorena utakmica i da ću ja da uđem u drugo poluvreme da rešim. Međutim, eto desio nam se taj brzi gol. Posle su oni malo usporili igru, neke šanse smo imali... Žao mi je zbog rezultata, jer mogli smo da uzmemo bod ili tri. Teško mi je bilo da gledam, bilo je dosta situacija kao stvorenih za mene. Zbog toga mi je žao, primio sam 10 lopti, možda sam mogao 100. Naravno da mi je krivo. Ali kao što sam rekao, moramo da poštujemo odluke, ne moramo da se slažemo, ali moramo da poštujemo“.

Jedna od njih je bila kada je dodao loptu Luki Joviću u noge u situaciji kada je mogao i sam da šutira. Zašto?

Zato što je to bila najbolja odluka. Da je bolje primio bio bi gol“.

Pomalo ljut bio je i Aleksandar Mitrović kada je izlazio iz igre, ali Tadić uverava: sve je to normalno u svetu fudbala.

Nisam razgovarao sa Mitrovićem, to su sve normalne stvari. Normalno je da igrač bude ljut kad dođe do izmene, posebno Mitar koji je jedan od najbitnijih igrača kod nas. Pogotovu kad je verovatno video da ja ulazim u igru, a da on nije na terenu. Bitno je da budemo zajedno, da se držimo, imamo još dve utakmice“.

Baš kao selektor, ni vođa ove generacije nije bio zadovoljan porazom od Engleske, uprkos igri koja obećava.

"Mislim da smo propustili veliku šansu, da su nam se nudili celu utakmicu, ostavljali su mnogo prostora između linija i prvo i drugo poluvreme. Mogli smo da ostvarimo bolji rezultat, ali šta da se radi. Znali smo odmah da ćemo imati šansu protiv njih. Nisu dovoljno pritiskali loptu, možda nismo imali mnogo šansi, ali smo mogli da ih ugrozimo... Nismo ih precenili. Znali smo da bez lopte da su malo pasivni, da ako im odigraš tri ili četiri pasa da će da se povuki i da ćeš imati prostora da igraš. Mogli smo to bolje da iskoristimo. Prava meč je nudili su nam se. Nedostajalo nam je malo hrbarosti u tim nekim završnim odlukama, ali dobro, momci su hteli najbolje za ekipu, u to sam ubeđen".

Dakle, da li i dalje veruje u onu teoriju da je Engleska prvi favorit Eura?

Sad iz ove perspektive ne mislim“.

Sada sledi odmor, pa priprema za meč protiv Slovenije, koji bi mogao da bude ključan za prolaz u nokaut fazu takmičenja

"Dobra analiza, dobar oporavak, da se što bolje spremimo, neće biti lako. Kad su izjednačili protiv Danske mogli su da postignu još jedan gol. Mislim da možemo da im nanesemo bol, idemo da pobedimo. Od početka sam bio optimista da ćemo proći grupu, mislim da nam je od starta to bila neka vrsta obaveze, ali idemo korak po korak... Moramo da ih napadnemo, jer to najbolje radimo", dodao je Dušan Tadić.


tagovi

Dušan TadićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara