Stojković i Sautgejt (©Reuters)
Stojković i Sautgejt (©Reuters)

Stojković: Teško mi je pao poraz, nismo nagrađeni za dobru igru

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 23:40

„Nije mi žao nego mi je krivo, pokazali smo stil igre na koji svi mogu da budu ponosni“, istakao selektor Srbije

Poraz koji je negde bio unapred ukalkulisan u srpskoj javnosti, a opet peče na kraju. Prosto, Srbija je sve iznenadila dosta dobrom igrom u većem delu meča sa Engleskom (0:1), kandidatom za titulu.

I selektor Dragan Stojković je neraspoložen došao pred kamere RTS-a posle utakmice.

Izabrane vesti

„Baš mi je teško pao poraz. Zato što sam znao da imamo dovoljno moći da možemo da ih pobedimo, da možemo mnogo bolje rezultatski da prođemo večeras. Pisaće se 1:0, ali to mi teško pada, morate i takve momente da prihvatite“, konstatovao je Stojković.

Igrom je Piksi bio zadovoljan. Ono čime nije je – rezultat.

„Najviše mi se svideo karakter igrača, nisu se predavali, verovali su. Moramo da osvojimo loptu, da bude u našim nogama, da nateramo Englesku da se brani i mislim da smo uspeli. Posed lopte je bio izvanredan, malo je falilo da se dođe do gola. Pokazali smo stil igre na koji svi mogu da budu ponosni, nismo se uplašili, nismo pokazivali preveliki respekt. Jeste Engleska moćna ekipa sa mnogo talenta, ali Srbija je pokazala da može da igra sa svima u Evropi“.

Priznaje Stojković da je frustriran zbog rezultata.

„Došli smo da pobedimo veliku Englesku, veliki tim, ali frustracija je znak da mi nije svejedno. Nije mi žao, nego mi je krivo, posle kvalitetne i vrlo hrabre igre nismo nagrađeni barem bodom. Glavu gore, čekamo drugu šansu“.

Objasnio je Piksi i zašto kapiten Tadić nije bio starter.

„Pitaće zašto Tadić nije počeo, to je bila taktička varijanta, da bude sa svežim nogama, onaj koji će promeniti igru, koji će biti ključ. Imali smo dovoljno ofanzivnih igrača, odigrali smo, po meni, vrlo kvalitetn utakmicu. Nemamo čega da se stidimo“.

Poraz od Engleske nije ništa promenio kada je krajnji cilj u pitanju.

„Cilj ostaje druga faza. Učinićemo sve da dođemo do nje. Imamo još dve utakmice. Momci su pokazali veliko srce, karakter. Videli ste da nije problem da igramo ni sa trojicom pozadi kada smo disciplinovani, fokusirani, spremni. Čestitam momcima na trudu, pretrčanim kilometrima, inteligenciji, borbenosti. Vratiće se to vrlo brzo“, poruka je selektora Stojkovića.

 


tagovi

Dragan Stojković PiksiFudbalski savez Srbijefudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara