Dragan Stojković Piksi (©Star Sport)
Dragan Stojković Piksi (©Star Sport)

Stojković na aerodromu: Videćemo da li ostajem, ne držim se ničega kao pijan plota

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.06.24. | 23:39

"Niko ne može da kaže da momci nisu izgarali. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju", rekao je selektor

Posle višesatnog čekanja na aerodromu u Minhenu i nekoliko odlaganja, srpska ekspedicija konačno je doputovala iz Nemačke u kasnim večernjim satima i stigla na aerodrom Nikola Tesla.

Selektor Dragan Stojković Piksi izašao je prvi pred novinare i odmah odbrusio novinaru koji je od njega tražio mišljenje o "fijasku u Nemačkoj".

Izabrane vesti

"Kakav fijasko, o čemu pričate", odgovorio je Stojković pitanjem, pa dodao:

"Nismo uzeli jedan, nego dva boda".

Zatim je spustio loptu i nastavio...

"Videli ste sve, borili smo se. Nemojte da od nečega pravite nešto što nije. Želeli smo, ne može ništa da se zameri nijednom igraču, shvatite to. Jedan gol je falio, nijanse su odlučivale".

Na pitanje da li je tačno da je njegov selektorski mandat završen, odgovorio je:

"Ne znam stvarno, sad smo sleteli. Ni od toga ne treba praviti senzaciju, ljudi. Niti je ovo moja dedovina, nit..."

O tome da li je ostavka moralni čin posle svega?

"Hajde sledeće pitanje".

Da li osećate krivicu?

"Naravno, ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Uradio sam sve najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmica, taktike, svega što je u opisu mog posla. Nisam ja rijaliti, ne treba praviti senzacije... Tu sam da odgovorim na sva pitanja. O mom statusu drugi odlučuju. Ponosan sam na momke, kako smo predstavili Srbiju. To što se rezultati nisu poklopili... Ne treba da zaboravimo da je 90 odsto Srbije verovalo da ćemo da 'popijemo' pet komada od Engleske. Ili šest. Naša odbrana je bila jedna od najboljih tamo. Dobro smo ih namučili, hoće neko da mi kažu da je neko bio bolji od nas? Neće moći, to nije tačno. Očekivali smo da pobedimo Sloveniju, nismo. Nismo iskoristili naše šanse. Probali smo protiv Danske, nismo uspeli".

Nije želeo mnogo da komentariše skandal zbog odlaska srpske ekipe u Nemačku avionom sa hrvatskom zastavom.

"To nije moj posao, niti me to interesuje. Ali, čuo sam kasnije o tome".

Da li biste hteli da ostanete?

"Videćemo, ja volim svoju zemlju, ali ne držim se ničega kao pijan plota. Volim da radim za svoju zemlju, volim da joj pomažem. Zvali su me kada su bili problemi pre tri godine i te probleme sam rešio bez ispaljenog metka, mnogo dobro. Sve što smo obećali, to smo uradili. Razumem razočaranje, frustraciju. Ako je neko nezadovoljan, onda sam to ja, samo to ne smem da pokažem. To kako se osećam u duši samo ja znam. Ne postoji fijasko, debakl. Fijasko je kada te neko dobije 7:0, kada pijančiš po Minhenu i Augzburgu, tučeš se po treningu... To su stvari gde treba da budemo kritikovani, ali toga nije bilo. Ponosan sam na momke kako su se ponašali".

O najavama da braća Milinković Savić, Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić više neće da igraju za reprezentaciju dok je Piksi selektor...

"To kad budem video zvanične izjave. To su dezinformacije i spekulacije. Hoćete da pravite probleme gde ih nema. Mediji su ovo čekali, naš neuspeh, nemojte da se lažemo. Negativne stvari donose određenu vrstu interesovanja. Ali, niko ne može da kaže da momci nisu izgarali. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju", zaključio je Stojković.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara