Šta je Bogu zgrešio Robin Hranač?! Milijarderski tim slomio nesrećne Čehe u 90+2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 22:58

Portugalija ostvarila tek drugu pobedu u grupnoj fazi EP u poslednjih osam godina

Bolji jesu bili, to niko ne može da im ospori, ali da su imali sreće - imali su je oho-ho! Kao retko ko. Bolje reći kao niko u dosadašnjem toku Evrposkog šampionata u Nemačkoj. Portugalija - Češka 2:1, uz autogol za 1:1 i pogodak u 90+2 za potpuni preokret.

U oba slučaja, tragičar je bio štoper češkog nacionalnog tima Robin Hranač. U prvom, do tog epiteta 'pogurao' ga je golman Jindžih Stanek, pošto mu je bukvalno nabio loptu u noge, odakle se ona odbila u mrežu. U drugom je klizao, želeo verovatno da izbije u korner posle ubacivanja Pedra Neta sa boka, međutim umesto toga samo je uštopovao za mladog Fransiska Konseisaa, kome nije bilo teško da je ćušne iza Stanekovih leđa.

Izabrane vesti

Ponovićemo još jednom: da, četa Roberta Martineza jeste bila bolja i statistički i ako ćemo po utisku, ali treba imati u vidu da se radi o sastavu vrednom preko milijardu evra - jedinim s takvom ludačkom cenom uz Engleze i Francuze - dok je s druge strane bio tim sačinjen uglavnom od prosečnih igrača, bez istinske zvezde, sa 15 momaka iz domaće, češke lige?!

Kada tako postavimo stvari, onda nam ostaje da čestitamo i selektoru Ivanu Hašeku i njegovim izabranicima na svemu što su pružili. Svestan mogućnosti i limita svog tima Hašek je postavio verovatno jedinu ispravnu taktiku, dupli blok, ili ako vam je draže bunker, mučio je Portugalce tokom svih 90 minuta i umalo ih nije šokirao.

Česi su poveli izvanrednim pogotkom Lukaša Provoda udarcem izvan kaznenog prostora. Mučili su se da dođu do zone šute, ali kada bi došli, umeli su da budu opasni. Taj udarac Provoda bio je tek drugi ka golu Portugalije i završio je tamo gde treba - 0:1.

Nije uspevao Martinez da pronađe pravo rešenje za veoma dobru defanzivu Čeha. Ništa značajno nije se promenilo ni nakon pauze, ali ako je sa nečim pogodio Španac, onda su to bile promene.

U krajnjem slučaju, upravo je akcija Pedra Neta i Fransiska Konseisaa, momaka koji su ušli u finišu, donela preokret. Pre toga ubacio je Dioga Žotu, ovaj uspeo da zatrese mrežu, no ispostavilo se da je sekundu ranije Kristijano Ronaldo bio u ofsajdu...

PORTUGALIJA – ČEŠKA 2:1 (0:0)

/Hranač ag 70, Konseisao 92 - Provod 62/

Stadion: u Lajpcigu

Sudija: Marko Gvida (Italija)

PORTUGALIJA (3-5-2): Diogo Kosta – Dalot (od 63. Inasio), Pepe, Ruben Dijas – Kanselo (od 90. Semedo), Bernardo, Bruno Fernandes, Vitinja (od 90. Konseisao), Nuno Mendes (od 90. Neto) – Ronaldo, Leao (od 63. Žota).

ČEŠKA (3-5-3): Stanek – Holeš (od 93. Čori), Hranač, Krejči – Coufal, Šulc (od 79. Ševčik), Souček, Provod (od 79. Barak), Doudera – Kuhta (od 60. Hitil), Šik (od 60. Lingr).

Kada bacite pogled na sastav Portugalije tu kipti od ozbiljnih asova. Martinezova klupa jača je od mnogih prvih ekipa na ovom turniru, pa opet, očito da šampion Evrope iz 2016. nastavlja da se muči u grupnim fazama.

Te godine, kada su postali prvaci, Portugalci su, podsetimo, u osminu finala prošli kao trećepalsirani, sa tri remija. Na prethodnom šampionatu takođe su jedva kvalifikovali za drugu fazu, opet kao treći, zabeleživši samo jednu pobedu - protiv Mađarske. Ovo im je, dakle, drugi trijumf u grupi u ovih osam godina?!

Ono što može da raduje portugalske navijače jeste činjenica da se Kristijano Ronaldo u potpunosti podredio timu. Vidljivo je to bilo na njegovom licu, prilikom svakog pokreta i poteza. Takav CR7 mogao bi da bude od velike koristi kad dođu najvažnije utakmice.

Rafael Leao i Bernardo Silva će nadoći, u to nema sumnje, vezni red sa Brunom Fernandesom i Vitinjom može mnogo, bekovi poput Kansela, Nuna Mendesa ili Dijega Dalota spadaju u najbolje na svetu.

Ukoliko im se otvori, ili bolje reći ukoliko Martinez pronađe ključ za brave poput ove češke, Portugalci će sigurno biti kandidati da odu do samog kraja.

EVROPSKO PRVENSTVO, GRUPA F

1. kolo, utorak, 18. jun

Turska - Gruzija 3:1 (1:1)

/Muldur 25, Guler 66, Akturkoglu 90+7 - Mikautadze 32/

Portugalija - Češka 2:1 (0:0)

/Hranač 69ag, Konseisao 90+2 - Provod 62/

2. kolo, subota, 22. jun

15.00: (4,70) Gruzija (3,50) Češka (1,80)

18.00: (6,00) Turska (4,00) Portugalija (1,57)

3. kolo,sreda 26. jun

21.00: (2,90) Češka (3,45) Turska (2,55)

21.00: (10,0) Gruzija (5,50) Portugalija (1,30)



tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara