Srbija (©Starsport)
Srbija (©Starsport)

Srbija ponovo najviša na prvenstvu, Vanja iznad svih

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 08:33

Grupa C je grupa „džinova“

Ista situacija kao u Kataru, uz nadu da makar rezultat neće biti identičan: Srbija je ponovo najviša reprezentacija na šampionatu.

Orlovi su zaista džinovi, kada se pogledaju pojedinačno: sva trojica golmana su iznad 190 centimetara, kao i defanzivci Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Nemanja Stojić. Preko te granice je i Sergej Milinković-Savić, kao i dvojica napadača, Dušan Vlahović i Petar Ratkov.

Izabrane vesti

Kako su izračunali Nemci, prosečna visina reprezentacije Srbije je 186 centimetara i za „trunku“ je viša od Danske, direktnog konkurenta u grupi, čija je srednja vrednost 1,85m. Dakle, mogli bismo u duelu Orlova i Skandinavaca da gledamo nebeske okršaje, pogotovo u prekidima.

Skok igra bi, samim tim, morala da bude jedno od glavnih oružja Orlova. Pa i u Kataru od pet golova, dva su postignuta glavom: Pavlović protiv Kameruna i Mitrović protiv Švajcarske.

Iza Srbije i Danske ide Nemačka sa 185, koliko ima i Slovenija (četvrta decimala se razlikuje kod svih). Dakle i drugi rival u grupi ima visinu kao jak adut. Prosek grupe C kvari Engleska, koja se više oslanja na brzinu, pa je prosečna visina njene reprezentacije „samo“ 1,82 metra.

Najniži tim na Evropskom prvenstvu ima Španija, što i nije neko iznenađenje, s obzirom na to kako godinama unazad koncipira tim – 181 centimetar.

A, kada se gledaju pojedinci, najviši igrač Evropskog prvenstva u Nemačkoj biće Vanja Milinković-Savić. Srpski čuvar mreže ima 202 centimentra i izgleda kao div između stativa. Ipak, u Kataru je VMS bio na drugom mestu po visini, ispred njega je bio kolega iz Holandije Anders Nopert, kojeg ovog puta nema u sastavu Lala, tako da je „tron“ prepustio srpskom golmanu.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeVanja Milinković SavićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara