©Reuters
©Reuters

Savez podržao Spaletija: Ne želimo još veću štetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 14:17

Azuri sa istim selektorom dočekuju jesenje izazove

Doživela je Italija još jedno bolno prizemljenje porazom od Švajcarske (0:2). Eliminacija u osmini finala digla je fudbalsku javnost na Apeninskom poluostvru na noge, a ne bežeći od odgovornosti odmah po dolasku u Italiju pred medije su izašli predsednik Fudbalskog saveza Gabrijele Gravina i selektor Lučano Spaleti.

Izabrane vesti

„Žao nam je što nismo pružili italijanskim navijačima zasluženu radost. Izvinjavam se zbog rezultata, nismo igrali kako znamo. Ovo je razočaranje o kojem moramo da razmišljamo i da ga analiziramo. Nemamo šta da krijemo - svi smo odgovorni“, rekao je Gabrijele Gravina na konferenciji za novinare i dodao:

"Razgovarali smo i sa selektorom, veoma sam pragmatičan i ne mogu da pomislim da odustanemo od višegodišnjeg projekta posle nekoliko meseci. Nešto je potrebno da se promeni i u pogledu pristupa. Svi moramo da rastemo. Neophodno je da se na jesen izdignemo. Rešavam probleme ovako, ne bežim od odgovornosti, ali ne želim da napravimo korake koji bi izazvali još veću štetu".

Predsednik Fudbalskog saveza Italije potom je još jednom istakao veru u aktuelnog selektora.

"Spaleti ima naše poverenje, novi termin počinje za 60 dana i ne možemo da očekujemo da će za te izazove u Italiji odjednom procvetati Embape, Mesi i Ronaldo. Potrebno je da iskoristimo talenat koji imamo".

Spaleti je preuzeo odgovornost i odmah posle utakmice, ali je još jednom prihvatio krivicu za eliminaciju u osmini finala i skroman utisak koji su Azuri ostavilia.

"Zahvaljujem se navijačima na podršci, igračima na spremnosti i profesionalizmu da sprovedu ono što sam od njih tražio i čelnicima Saveza na spremnosti da pronađu rešenja za svaki problem. Žao mi je što nisam pokazao njihov nivo kvaliteta“, rekao je Spaleti i dodao:

"Nema povratka, niti prostora za kajanje i žaljenje. Nešto sam pogrešio, pokušao sam da podmladim tim i radiću to još više u budućnosti."

Selektor Italije je pre Evropskog prvenstva napravio rez, ali je posle neuspeha najavio nove promene.

"Jučerašnji meč nas je vratio na nulu i odatle ćemo krenuti ponovo. Podmladiću ovaj sastav da napravim grupu, nisam dobio odgovore koje sam tražio u pogledu liderstva. Budućnost će biti mladi igrači sa novom energijom i snagom".


tagovi

Lučano Spaletifudbalska reprezentacija ItalijeEURO 2024Gabrijele Gravina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara