Džejms Medison (Reuters)
Džejms Medison (Reuters)

Sautgejt precrtao Medisona za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 02:06

Donekle očekivana odluka selektora Engleske

Uoči poslednje dve provere pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj Geret Sautgejt je na spisak stavio 33 igrača sa namerom da do 7. juna i poslednjeg roka za predaju konačnih lista fudbalera otpiše sedmoricu i odredi konačnih 26 putnika na prvenstvo Starog kontinenta. Prvi od sedam koji su otpali je Džejms Medison, javlja odlično obavešteni Dejvid Ornštajn sa Atletika.

Donekle očekivana odluka budući da selektor Engleske baš na poziciji iza napadača ima sijaset opcija poput neizostavnog Džuda Belingema koji u Real Madridu igra desetku, te Kola Palmera, Eberečija Ezea, te Fila Fodena koji po potrebi može sa levog krila da preuzme konce igre i u ofanzivnom delu manevra. Nije potpuno isključeno da i Ezea sačeka isti scenario kao plejmejkera Totenhema.

Izabrane vesti

Sautgejt je Medisona vodio na Mundijal u Katar pre nepune dve godine, dao mu 30 minuta protiv Bosne i Hercegovine u ponedeljak, ali na kraju odlučio da ipak izostavi momka koji je sjajno počeo sezonu u Totenhemu, ali kojeg je teža povreda jesenas dobrano usporila.

Medison se prvi put među startnih 11 Gordog Albiona našao 26. marta prošle godine u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine i do sada je zabeležio sedam nastupa. Nekadašnji vezista Lestera je ove sezone na 28 preijerligaških mečeva isporučio četiri gola i devet asistencija, od čega je tri pogotka postigao i pet namestio u prvih 11. rundi pre nego što je sredinom novembra doživeo povredu zgloba koja ga je sa terena udaljila na dva meseca.

Englezima 7. juna sledi generalna proba protiv Islanda na Vembliju, a uoči tog duela znaće se kojih 26 fudbalera je Sautgejt odabrao. Iz ove perspektive deluje da su na staklenim nogama četvrti golman Džejms Traford, štoperi Džarel Kvansa, Mark Guehi i Luis Dank, vezista Kurtis Džons i napadač Ajvan Toni... Ali da sačekamo.

Već za deset dana selekcije Srbije i Engleske sudariće se na Feltins areni u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.


tagovi

Džejms Medisonreprezentacija EngleskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara