Rajković (©Reuters)
Rajković (©Reuters)

Rajković: Selektor dobro radi posao, svako zna šta treba da radi

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 03:10

„Pokazali smo kako se gine za Srbiju“, kaže srpski golman

Jedan od retkih kojem nema šta da se zameri na ovom Evropskom prvenstvu bio je Predrag Rajković.

Srpski golman je odbranio sve što je bilo do njega, bio je najbolji pojedinac u srpskoj reprezentaciji. Ali, kako je rekao posle ispadanja, to mu nije nikakva uteha.

Izabrane vesti

Nemam ja od toga ništa. Sve bih dao da smo primili pet golova, a da smo prošli dalje. Fudbal je to“, rekao je Rajković.

On smatra da je Srbija zaslužila da prođe dalje.

„Definitivno žal. Ovo je fenomenalna grupa momaka. Skupili smo se, vredno radili, verovali u sebe. Mislim da smo zaslužili da prođemo dalje, nije nam se dalo. Pod utiskom sam. Pokazali smo kako se bori i gine za Srbiju“.

Iako rezultati izostaju, Rajković ističe dobar rad Dragana Stojkovića.

"Selektor dobro radi svoj posao, svako zna šta treba da radi i gde da se kreće. Fudbal je živa igra i nekada mora da se improvizuje, ne možemo uvek da pratimo šablone, ne možemo uvek da igramo onako kako se zacrta dan pre ili na dan utakmice. Nekad moramo da improvizujemo, ali meni se čini da je sistem kom težimo dobar".

Srbija je na ovom prvenstvu defanzivno izgledala dosta bolje od očekivanog, ali je ofanzivno potpuno podbacila i završila kao najneefikasniji tim turnira.

"Falili su golovi. Da smo dali gol prošli bi dalje. Mislim da smo igrali odlično defanzivno, dobro smo se branili. Nismo stvorili neke konkretne šanse, ostaje žal...Danci su zatvorili sve prilaze golu i sprečili nas da napravimo dobre šanse. Prvo poluvreme nije bilo dobro, drugo je bilo bolje, to što nismo bili dovoljno kreativni bio je jedini problem".

Orlovi su do 60. minutu bili prilično rezervisani, a onda je usledio period kada su postali nešto opasniji po protivnika.

"Mister nam je rekao da se ne zalećemo u početku. Do 30 minuta pred kraj bilo je tako. Onda smo krenuli sa tri napadača, ali nije urodilo plodom. Teško je svima što smo ovako rano ispali sa Evropskog prvenstva".

Čuli su se po završetku utakmice mnogobrojni zvižduci namenjeni srpskim fudbalerima

"Razumem navijače, prešli su veliki broj kilometara da bi nas gledali. Znam da su ljuti, razočarani, besni i mi smo sami na sebe. Verovali smo da možemo da prođemo, dali poslednji atom snage, ali takav je fudbal".



tagovi

Predrag Rajkovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara