Sergej Milinković Savić i Predrag Rajković (©Starsport)
Sergej Milinković Savić i Predrag Rajković (©Starsport)

Piksi o Mijatu i SMS-u: Gaćinović morao da se žrtvuje, Sergej je takav kakav je po gabaritu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 14:37

“Ne možemo da očekujemo da se brzo vrati”, kaže selektor

Dan posle remija sa Slovenijom, Dragan Stojković Piksi ne menja stav: Srbija je u drugom kolu Grupe C odigrala vrlo dobru utakmicu, stvarala šanse, a jedini problem je bio taj što ih nije koristila. I čini se da sve ostalo svrstava u folder “ukalkulisani rizik”.

Tako i većinu problema u odbrani objašnjava uglavnom nastojanjem Srbije da igra ofanzivan fudbal. Izuzev u onoj situaciji koja je prethodila pogotku Slovenije. Tu priznaje – krivica je prvenstveno Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinković Savića. Mada se trudi da pred poslednji meč u grupnoj fazi i tu opravda igrače.

Izabrane vesti

Ima vremena da pričamo, pričati odmah posle utakmice nema potrebe, svi su svesni svojih grešaka”, počinje Stojković priču na tu temu.

Onda i konkretnije, prvo o Mijatu Gaćinoviću čija je izgubljena lopta otvorila kontru Slovenaca.

Očekujete kada se izgubi lopta da morate u punom sprintu da trčite koliko vas noge nose, da popravite šta nije bilo dobro. Video sam da je Mijat bio ljut, ali bio je zbog te greške. Morao je da pruži Gaćinović više u tom voljnom momentu, da se žrtvuje, pitanje je da li bi stigao, ali da pokaže”, rekao je Stojković.

Zatim i o Sergeju Milinković Saviću.

Što se sergeja tiče, on je po gabaritu takav kakav je. Ne možemo da očekujemo da se brzo vrati. Odbrana je tu dobro markirala, ali se bek ubacio i bio metar ispred Sergeja. Ne kažem da on nije hteo da se vrati, ali tako se desi… Kada se izgubi čista lopta očekujete da ćete biti na mukama. Svi mogu da pogreše. To su momenti”.



tagovi

Sergej Milinković SavićDragan Stojković PiksiMijat Gaćinovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara