Mijatović (©MN Press)
Mijatović (©MN Press)

Peđa Mijatović: Srbija izgledala kao ozbiljan tim, Slovenija je naše finale

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 12:27

„Tadićev protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način“, ocenjuje legendarni as

Srbija u Nemačkoj na premijeri neuporedivo bolja nego Srbija u Kataru na premijeri.

Nije samo rezultatski Piksijev tim prošao bolje protiv Engleske (0:1) nego protiv Brazila (0:2), nego je ostavio daleko bolji utisak.

Izabrane vesti

Takav stav ima i legendarni jugoslovenski as Predrag Mijatović, koji je prokomentarisao meč Srbije i Engleske za televiziju K1.

"Reprezentacija Srbije ostavila je dobar utisak, kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na Svetskom prvenstvu. Po mom mišljenju, sada je potpuno drugačiji tim s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu. Mislim da su igrači i stručni štab očekivali više od Engleske, ali nakon primljenog gola shvatili smo da Englezi imaju loš dan“, počeo je Mijatović.

On kao jedinu negativnu stranu utakmice vidi – rezultat.

„Oslobodili smo se uz nekoliko korekcija koje je napravio Piksi u drugom poluvremenu, što je izgledalo sasvim pristojno. Jedino negativno je rezultat, smatram da je trebalo da bude nerešeno. Videli smo u fudbalu mnogo puta da bolji rival u tom trenutku izgubi utakmicu. Utisak je pozitivan. Mislim da protiv Slovenije moramo da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda bi bila odlična, ali ne smemo da izgubimo, jer postoji i treća utakmica koja nam daje šansu da se plasiramo u drugi krug".

Po njegovom mišljenju, duel sa Slovenijom u četvrtak je ključni za Orlove.

„Slovenija je naša finalna utakmica na Evropskom prvenstvu. Protiv Slovenije, po mom mišljenju, treba promeniti stil igre, ali i tim koji će izaći na teren. To su neke odluke o kojima selektor treba da razmišlja sa stručnim štabom".

Prokomentarisao je Mijatović i Tadićev bunt nakon utakmice zbog toga što nije bio starter protiv Engleske.

"Pošto sam bio igrač, znam kako može da se oseća neko ko je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način. To su neke interne stvari koje selektor i igrač moraju da rasprave ili pre utakmice ili posle, bez širenja neke negativne energije u javnosti. Na ovim turnirskim takmičenjima su najbitniji sklad i atmosfera. Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rešavaju, ali bi trebalo da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciiju. To treba ostaviti po strani i koncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat", poruka je Predraga Mijatovića.


tagovi

Predrag Mijatovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara