(©Reuters)
(©Reuters)

Ostalo je osam najboljih: Dva superderbija i dve mine za favorite

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 23:25

Kompletirali su se parovi četvrtfinala Evropskog prvenstva

Drugi krug je prošao. Kao audicija. Osam reprezentacija se vraća kući, osam je prošlo u četvrtfinale.

Ostalo je osam najboljih, a čekaju nas u narednoj rundi dva superderbija i dve utakmice u kojima opasne mine čekaju favorite.

Izabrane vesti

Slede najpre dva dana pauze, a onda 5. jula će se igrati dve utakmice četvrtfinala. Duel Nemačke i Španije je verovatno najinteresantniji, jer su ove dve selekcije igrale sjajan fudbal od prvog kola, nisu imale neke velike padove u igri. Ovde favorita – nema.

Strašan derbi, makar na papiru, je sudar Francuske i Portugalije. Finalisti sa Evropskog prvenstva 2016. godine, kada su Ronaldo i ekipa odneli krunu. Ovo će biti Trikolorima šansa za revanš.

U drugom delu kostura utakmice će se igrati dan kasnije – 6. jula.

Holandija će ukrstiti koplja sa Turskom, koja je najprijatnije iznenađenje turnira. Lale su bile fenomenalne protiv Rumunije, a za tim Vinćenca Montele je pitanje koliko mu je ostalo aduta u rukavima. Mogu li crveno-beli da naprave iznenađenje i domognu se polufinala.

Na kraju, da li bi bila senzacija da Švajcarska posle Italije izbaci i Englesku? Ni najmanje. Najpre, Sajdžije su igrale do sada odličan fudbal, Azure su izbacili rutinski, dok se Engleska poprilično mučila do sada, uz mnogo sreće je eliminisala Slovačku. Istina, Albion ima ogroman individualni kvalitet koji bi mogao da se „otčepi“ u jednom momentu, ali po viđenom do sada, pobeda Švajcarske uopšte ne bi bila neka senzacija.



tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija FrancuskeFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Španijereprezentacija Portugalareprezentacija Engleskereprezentacija ŠvajcarskeFudbalska reprezentacija Turskereprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara