Ronaldo, Kejn, Kros, Embape i Belingem (©Reuters)
Ronaldo, Kejn, Kros, Embape i Belingem (©Reuters)

Nekad Zidan, Zagorakis, Grizman i Donaruma, a ko će biti prva zvezda Eura u Nemačkoj?

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 14:22

Mozzart ima kvote i za takve prognoze

Toni Kros, Džud Belingem, Hari Kejn, Fil Foden… To su neki od igrača koji su obeležili klupsku sezonu iza nas, ali reprezentativni fudbal sasvim je drugačija priča. I zato što niko nije toliko superioran u odnosu na rivale i zato što u dresovima sa državnim grbom vladaju neke druge hijerarhije. Pa opet, nema nikakve sumnje da će u narednim nedeljama priče o majstorstvu ovog ili onog ispuniti svaku kafanu u Srbiji, pa I celoj Evropi.

Pa kad je već tako, da pogledamo kome se to daju najveće šanse da se ovog leta okiti zvanjem najboljeg igrača Evropskog prvenstva. Uz napomenu da su dvojica učesnika ovogodišnje kontinentalne smotre već imala tu čast. U Francuskoj je 2016. laskavo priznanje pripalo Antoanu Grizmanu, a 2021. Đanluiđiju Donarumi, koji je tako postao prvi golman sa zvaničnim statusom najboljeg na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Pre njega, tu je privilegiju zaslužio legendarni Danac Peter Šmajhel, ali je od 1984. do 1992. nagrada bila nezvanična (pre toga je nije ni bilo), pa se u sportskim almansima vodi da je Matijas Zamer 1996. prvi dobio zvanje najboljeg. Potom su u toj nameri uspevali Zinedin Zidan (2000), Teodoras Zagorakis (2004), Ćavi (2008), Andres Inijesta (2012) i već pomenuti Grizman i Donaruma.

Ko će sada?

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Teško je reći, jer će mnogo toga zavisiti i od učinka reprezentacija, ali neke pretpostavke možemo da izvučemo na osnovu sezona u klubovima i reprezentativnog staža.

Odsteri Mozzart kladionica tako najveće šanse daju Kilijanu Embapeu, koji je transferom iz Pari Sen Žermena u Real Madrid demonstrirao da mu je krajnji cilj da se okiti i Zlatnom loptom koju od njega svi I očekuju. Ali da li je baš sada taj trenutak? Matematika kaže da su šanse jedan na prema osam.

Odmah iza Embapea je Džud Belingem, njegov novi saigrač iz Reala, sa kvotom 10,0 koja dovoljno govori kakav je on utisak ostavio u debitantskoj sezoni na stadionu “Santjago Bernabeu” (23 gola i 13) asistencija. To što je Engleska prvi favorit za osvajanje krune diže Belingemove šanse, a isti je slučaj i sa Zlatnom kopačkom Evrope Harijem Kejnom (44 gola ove sezone), koji ni u Bajernu nije uspeo da osvoji prvu klupsku titulu, a polako mu curi vreme i kada je državni tim u pitanju.

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

I na četvrtom mestu je Englez, Fil Foden, zvanično najbolji igrač Premijer lige za proteklu sezonu, dok je iza njega Toni Kros, koji je još i pre turnira u Nemačkoj najavio kraj karijere, pa bi ga evropska kruna sa Nemačkom, uz već osvojen pehar Lige šampiona, apsolutno nominovao i za dobitnika Zlatne lopte i u tom slučaju najveličanstveniji oproštaj u istoriji fudbala.

Slede zatim neka dobro poznata imena u ovakvim polemikama, Kevin de Brujne i Kristijano Ronaldo, pa onda i neka nova lica poput Bukaje Sake. I tako do kraja liste papirnatih kandidata: Antoan Grizman, Florijan Virc, Rodri, Deklan Rajs, Bruno Fernandeš

Dakle, kafanske rasprave radi, ko će da obeleži predstojeće Evropsko prvenstvo?

MOZZART KVOTE ZA NAJBOLJEG IGRAČA TURNIRA

8,00: Kilijan Embape

10,0: Džud Belingem

12,0: Hari Kejn

15,0: Fil Foden

17,0: Toni Kros

20,0: Kevin de Brujne, Kristijano Ronaldo, Bukaja Sako

25,0: Antoan Grizman, Florijan Virc

35,0: Rodri, Deklan Rajs

40,0: Bruno Fernabdeš, Romelu Lukaku

50,0: Ilkaj Gundogan, Kai Haverc, Alvaro Morata, Olivije Žiru, Federiko Kjeza

65,0: Bernardo Silva, Kodi Gakpo, Feran Tores, Luka Modrić, Kol Palmer

Sve kvote pogledajte na specijalu na adresi mozzartbet.com.


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara