Lamin Jamal (©Reuters)
Lamin Jamal (©Reuters)

Lamin Jamal će u Nemačkoj imati i druge obaveze osim fudbala: Poneo sam domaći

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 21:16

Najmlađi član španske reprezentacije ni tokom Evropskog prvenstva neće zanemariti školske obaveze

Ako bi Španija uspela da se domogne finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dan pre utakmice za trofej Lamin Jamal proslaviće 17 rođendan. Bez obzira što je iza njega tek jedna sezona među seniorima, od najmlađeg reprezentativca Španije velika su očekivanja. Selektor Luis de la Fuente poznaje ga iz mlađih selekcija i ima veliko poverenje u fudbalera Barselone.

Fudbal, međutim, neće biti jedino o čemu će mladi Jamal razmišljati u Nemačkoj. Paralelno sa treninzima, utakmicama i analizama stručnog štaba moraće da vodi računa i o školskim obavezama i bude u toku sa onim što uče njegovi drugari iz razreda kod kuće u Španiji.

Izabrane vesti

"Poneo sam domaće zadatke sa sobom jer sam četvrti razred srednje škole (ESO po španskom obrazovnom sistemu, koji je nešto drugačiji od našeg). Imam časove onlajn i dobro mi ide. Nadam se da me profesor neće ispitivati", kroz osmeh je rekao Lamin Jamal u intervjuu za AS rađen u nemačkom Asenu, gde se nalazi kamp španske reprezentacije.

I dalje je pod utiskom 16-godišnji Katalonac zbog poziva na ovako veliko takmičenje.

"Ne tako davno sam gledao Evropsko prvenstvo zajedno sa mamom ležeći na kauču. Nismo došli ovde u šetnju, već da pišemo istoriju. Nadam se da ćemo otići daleko na ovom Evropskom prvenstvu, pa ću Olimpijske igre gledati na TV-u", priželjkuje Jamal.

Španici će u Nemačkoj igrati u najtežoj grupi, sa Italijom, Hrvatskom i Albanijom. Takmičenje počinju 15. juna protiv Hrvatske u Berlinu, zatim će se sastati sa Italijom, pa Albanijom. Težak posao čeka podmlađenu Crvenu furiju i njenog novog selektora.


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLamin Jamal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara