Matjaž Kek (Reuters)
Matjaž Kek (Reuters)

Imaju i Slovenci problema... Bugari su im anestetik, Kek ima o čemu da razmišlja

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 17:12

Slaba partija još jednog rivala iz grupe u kojoj su Orlovi

Srbija se nije proslavila u Austriji, Engleska je doživela šokantan poraz od Islanda, a i Slovenci imaju problema pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

U generalnoj probi za EURO, rival Srbije u grupi je na svom terenu samo remizirao protiv Bugarske – 1:1. Bugari su inače nezgodan rival Slovencima i do danas nikada nisu poraženi od njih. Ovo danas im je bio pet meč bez poraza u međusobnim duelima.

Izabrane vesti

Nakon tesne pobede na Stožicama protiv Jermenije, Slovenci su protiv nešto kvalitetnijeg rivala pružili prilično bledu i „praznu“ partiju. Matjaž Kek će imati o čemu da razmišlja posle današnje generalne probe.

Iako su se prve zvezde Jan Oblak i Benjamin Šeško vratili u startnu pošto su preskočili meč sa Jermenijom, njihovo prisustvo nije popravilo igru Slovenaca. Osim na golu i u špicu, Matjaž Kek je napravio još po jednu izmenu u poslednjoj liniji i veznom redu. Kek je ostao veran sistemu 4-3-3, a oba puta su u startnoj postavi krenuli štoper Bijol, bekovi Karničnik i Janža, vezisti Gnezda Čerin i Horvat i napadači Mlakar i Šporar. Njih treba očekivati kao sigurne startere na početku prvenstva u Nemačkoj. Danas su pored Šeška i Oblaka od novih snaga pridodati vezista Elsnik i Brekalo pa se može naslutiti da Kek ima iskristalisanu prvu postavu.

Ali, ovaj najjači tim Dežele nije ulio poverenje navijačima pred odlazak u Nemačku. Već posle četiri minuta igre, Kiril Despodov je naterao Bijola da napravi penal, preuzeo odgovornost „sa kreča“ i pogodio za iznenađujuće vođstvo.

Ipak, radost gostiju je trajala samo desetak minuta. Gnezda Čerin je izveo korner sa desne strane, Mlakar skočio i prebacio loptu glavom do Šporara koji je ostao sam i rutinski ubacio loptu u mrežu.

Najbolju šansu za prokret, Slovenci su imali nakon pola sata kada je Šeško promašio zicer oči u oči sa protivničkim golmanom. U drugom poluvremenu je šansu za debi dobio krilni napadač Nino Žugelj iz Bodea i brzo napravio akciju posle koje je Šeško promašio još jednu dobru priliku.

Nakon sat vremena igre, Kek je ubacio Lovrića i Iličića ali ni njih dvojica nisu doneli prokret. Štaviše, Oblak je sprečio Despodova da donese novo vođstvo Bugarima.

Slovenački navijači i selektor Kek ne mogu da budu zadovoljni prikazanim u poslednjem ispitu pred put u Nemačku, a još jedna stavr koja treba da ih brine je odsustvo Petra Stojanovića. Ofanzivni bek Empolija je propustio obe utakmice i pod velikim znakom pitanje za početka kontinentalne smotre, a bio je planiran kao siguran starter.


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara