Nediljko Labrović (©Twitter/FC Augsburg)
Nediljko Labrović (©Twitter/FC Augsburg)

Hrvati imaju i 12. reprezentativca u Ligama petice – isto kao Srbija

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 13:13

Sa Nediljkom Labrovićem, koji je promovisan u Augzburgu, Vatreni su se brojčano izjednačili sa Orlovima

Iznenađenje četiri dana pre početka Evropskog prvenstva. Golman reprezentacije Hrvatske Nediljko Labrović napustio je na kratko kamp Vatrenih, kako bi ga zvanično promovisao njegov novi klub, nemački prvoligaš Augzburg.

Najbolji folman hrvatskog prvenstva minule sezone je zvanično predstavljen u utorak uveče. Potpisao je 24-godišnji čuvar mreže četvorogodišnji ugovor, a Rijeka će od tog transfera zaraditi oko 2.500.000 evra.

Izabrane vesti

Labrović će u Augzburgu zameniti Tomaša Kubeka, kojem ovog leta ističe ugovor. Prošle sezone je prvi golman bio Nemac Fin Damen, koji će sada u Hrvatu dobiti žestoku konkurenciju.

U Nediljku Labroviću Augzburg je dobio talentovanog golmana, fizički robusnog, sa dobrom dinamikom i visokim nivoom iskustva uprkos godinama. Nediljko je zasluženo dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu kao lider Rijeke“, rekao je sportski direktor Augzburga Marinko Jurendić.

Labrović je tako postao 12. reprezentativac Hrvatske koji će nastupati u Ligama petice sledeće sezone. Pored njega, u klubovima iz pet najjačih liga (Bundesliga, Premijer liga, Serija A, Liga 1 i Primera) su još Josip Stanišić (Bajer Leverkuzen), Marin Pongračić (Leče), Joško Gvardiol, Mateo Kovačić (Mančester Siti), Josip Juranović (Union Berlin), Lovro Majer (Volfzburg), Luka Modrić (Real Madrid), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Andrej Kramarić (Hofenhajm) i Ante Budimir (Osasuna). Martin Erlić je igrao ove sezone za Sasuolo, ali je sa njim ispao u italijansku Seriju B.

Statistički gledano, Srbija može da se pohvali da će na Evropskom prvenstvu imati isti broj igrača iz Liga petice kao i trenutno treća najbolja selekcija na planeti. U najjačim ligama igraju Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Vanja Milinković-Savić (Torino), Nikola Milenković (Fjorentina), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Filip Kostić, Dušan Vlahović (Juventus), Ivan Ilić (Torino), Lazar Samardžić (Udineze), Saša Lukić (Fulam) i Luka Jović (Milan).

Razlika je u jačini klubova za koje igraju Orlovi, selektor Dragan Stojković ne može baš kao Zlatko Dalić da računa na prvotimce iz Mančester Sitija, Real Madrida, Bajer Leverkuzena… Nijedan srpski fudbaler nije bio ni blizu toga da se ove sezone bori za titulu u nekoj od Liga petice. Najbliži su bili Vlahović i Kostić sa Juventusom, koji su ostali 23 poena iza prvaka Italije Intera.


tagovi

Evropsko prvenstvoEURO 2024Nediljko LabrovićRijekafudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara