Rafael Leao (©AFP)
Rafael Leao (©AFP)

Gde je onaj Leao iz Milana? Rafa na Euru više kartona nego uspešnih driblinga

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.24. | 14:04

Zvezda Rosonera potpuno neprepoznatljiva u dresu reprezentacije na ovogodišnjem prvenstvu Evrope

Portugal blista, međutim Rafael Leao se uopšte ne snalazi u dresu nacionalnog tima - za sada. Njegov dosadašnji nastup na Evropskom prvenstvu razočarao je mnoge, a da bi to popravio moraće da sačeka osminu finala, pošto meč protiv Gruzije propušta zbog dva žuta kartona.

Na Evropskom prvenstvu jedino vredno pomena u igri Portugalca bio je prodor po levoj strani i ubačena lopta u sredinu, koju bez pomoći loše intervencije turskog igrača Bernardo Silva ne bi ni smestio u gol. U oba susreta Leao je zaradio žuti karton - u istom minutu, zbog iste stvari - simuliranja. Za ukupno 108 minuta koliko je proveo na terenu u prva dva kola Leao je upisao jedan uspešan dribling i jedan šut - van okvira protivničkog gola.

Izabrane vesti

Desetka Rosonera podbacila je u prva dva nastupa za Portugal, i ako je četa predvođena Kristijanom Ronaldom osvojila svih šest bodova i tako sebi obezbedio prvo mesto grupe F, Leao je bio samo nemi posmatrač oba duela. Dva puta meč je počeo u startnih 11, ali je i oba puta igru napustio pre 90. minuta. U prvom meču izašao je u 63. minutu, da bi susret sa Turskom završio posle svega jednog poluvremena.

Eventualna opasnost za Portugalca mogla bi da vreba sa klupe i to upravo na meču protiv Gruzije. Pedro Neto, Diogo Žota i Žoao Feliks imena su koja bi eventualnom dobrom partijom, protiv novajlije na Evropskom prvenstvu, vrlo lako zauzela mesto Leaa u startnih 11.

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo pokušao je da objasni zašto se Leao ne snalazi na Evropskom prvenstvu.

"Nećemo imati priliku da ga gledamo u sledećoj utakmici, a u meču sa Turskom je zamenjen na poluvremenu. Njegov problem je što se u Italiji igra veoma nizak tempo, pa njegova brzina stvara velike probleme. Ovde, međutim kao što smo videli igra se visok i brz tempo sa igračima koji imaju kvalitet i dobar dribling. U Italiji Leao je dribler i teško možete naći igrača koji dribla kao on. Na Evropskom je međutim totalno drugačije", istakao je Kapelo.

Poverenje Roberta Martinesa, ali i novog stratega Milana - Paula Fonseka, još nije stekao. Potpuno je potonuo u senku velikih imena poput Bruna Fernandeša, Bernarda Silve i naravno Kristijana Ronalda. Nije ni čudo što se Fonseka priprema za put u trening kamp Portugala kako bi se upoznao sa desetkom svog tima, igrača na koga se sigurno fokusira projekat Milana za narednu godinu.

Osigurao je Milano svoju zvezdu, stavio klauzulu od 175.000.000 pa u obzir neće uzeti cifre ispod 100. Nije misterija da je bilo priča za Saudijsku Arabiju, konkretno Al Hilal, međutim za sada nema konkretnih ponuda. PSŽ je izgubio Embapea pa će uskoro morati da donese odluku kome će dati dres i ulogu Francuza.

Imao je Leao odličnu sezonu sa gigantom iz Milana, postigao je 15 golova i upisao 14 asistencija, bio strelac u grupnoj fazi Lige Šampiona i tri puta u nokaut fazi Lige Evrope. Međutim dres nacionalnog tima mu izgleda ne leži, za selekciju Portugala postigao je svega 4 gola na 29 nastupa.

Sledeći meč reprezentacija Portugala igra sutra protiv Gruzije u Gelzenkirhenu sa početkom u 21 čas.


tagovi

EURO 2024reprezentacija PortugalaRafael Leao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara