Reprezentativci Srbije (Reuters)
Reprezentativci Srbije (Reuters)

Gazeta delo Sport o Srbiji: Kakav flop!

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 17:19

Vlahović i Milinković Savić najveća razočarenja

Šta god mislili i očekivali, lopta ne laže i kaže da su maksimalni dometi reprezentacije Srbije ispadanja u grupnim fazama velikih takmičenja. Ako se kvalifikujemo na njih. Možda i očekujemo previše, ali s obzirom na imena nekih pojedinaca, ta očekivanja imaju neko utemljenje. I van Srbije se na našu reprezentaciju gleda kao na paradoks i grupu igrača koja pravi rezultate ispod svoje realne vrednosti.

Najčitaniji italijanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport je danas posvetila tekst eliminaciji Srbije na EP sa naslovom: “Srbija, kakav flop! Nula pobeda i samo jedan postignut gol. Vlahović i Milinković velika razočarenja”.

Izabrane vesti

Dalje se u tekstu navodi:

Imali su prolaz nadomak ruke, a doživeli su novu eliminaciju. Razočarale su zvezde, od mnogih igrača se očekivalo više.

Razočarani, ali ponosni. Tako je selektor Dragan Stojković komentarisao eliminacija Srbije sa EP. Rezultat koji sigurno nije na nivou vrednosti ovog tima. Došli su sa drugačijim ambicijima i ciljem da prvi put zaigraju nokaut fazu nekog turnira kao nezavisna država. Razočaravjući je pre svega način na koji su završili u prolaznoj grupi: Nula pobeda i jedan postignut gol koji je postigao Milanov napadač Luka Jović. Niko na turniru nije bio tako ofanzivno loš. Srbija je jedan od timova sa najmanje upućenih šuteva.

A sve to je čudno jer imaju Vlahovića i Mitrovića, drugog strelca Serije A i prvog strelca Saudijske Arabije sa 40 golova u sezoni. Nisu samo njih dvojica razočarali već i ostala velika imena poput kapitena Tadića i Sergeja Milinkovića Savića. Od “naših Italijana”, Vanja Milinković Savić nije ni dobio šansu, Jović je imao malu minutažu ali je ostavio pozitavn utisak, a Udinezeov Samardžić je takođe bio loš i nevidljiv u meču sa Danskom”, piše Gazeta i dodaje:

“Rano ispadanje nije dobro primljeno u Srbiji. Kruitike idu najviše na račun onih od kojih se najviše očekivalo. Uključujući Vlahovića koji ne može da se nametne kao lider, a poslednji gol je dao u martu 2023. godine. Premalo za igrača njegovog talenta koji se muči kada mora da igra u tandemu sa Mitrovićem. Stojkoviću nije falilo talenta u ekipi, ali ne uspeva da nađen način kojim bi taj talenat iskoristio”.


 



tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara