Printscreen
Printscreen

Englezi ne haju za novčane kazne, izvrnuta "Deset ljutih gusara" odzvanja Gelzenkirhenom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 12:11

Nemačka policija navodi da će sve provokacije vezane za dešavanja u Drugom svetskom ratu biti sankcionisane novčanim kaznama

Oštre poruke navijačima Engleske koji razmišljaju da pevaju pesmu 'Deset nemačkih bombardera' tokom predstojećeg Evropskog prvenstva nisu urodile plodom. Grupa pristalica Gordog Albiona pred utakmicu protiv Srbije (nedelja, 21.00) skakala je sa limenkama piva i engleskim zastavama ispred meksičkog restorana, a sve to vitlajući igračkama helikoptera I pevajući jednu od kontroverznijih pesama povezanih sa utakmicama aktuelnih vicešampiona Evrope.

Izokrenuta verzija pesme poznate na našim prostorima kao "Deset ljutih gusara" ili ako zađemo u dalju prošlost "Deset malih crnaca" po romanu Agate Kristi, govori o oborenim nemačkim bombarderima u Drugom svetskom ratu i zavrašava se stihovima "više nije bilo nemačkih bombardera u vazduhu". Nemačka policija je pred početak Evropskog prvenstva izdala upozorenje da će sve koji budu pevali stihove pomenute pesme odvesti do bankomata kako bi platili adekvatnu novčanu kaznu.

Izabrane vesti

Oglasile su se i policijske vlasti u Britianiji i zamolile navijače Tri lava da se "ne blamiraju" na turniru pevanjem ove i sličnih pesama. Načelnik policije Piter But rekao je kako nema pravnih mehanizama da zbog ovakvih pesama navijačima bude zabranjeno da prisustvuju utakmicama, ali da postoji mogućnost izdavanja novčanih kazni u cilju smanjenja prestupa. Apeli nisu vredeli.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija EngleskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara