©Reuters
©Reuters

Englezi imaju jednu medalju za 58 godina, a mi tri za šest godina... I opet ne valjamo

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.06.24. | 03:01

Selektor Hrvatske traži veće poštovanje za svoj tim i poziva se na bilans odličja kao najjači argument

Treći tim sveta doživeo je ubedljiv poraz na startu Evropskog prvenstva, pošto je porazom od Španije 3:0 došao u situaciju da će u sredu od 15.00 imati imperativ pobede protiv neugodne Albanije. Svaki drugi rezultat bio bio bi težak udarac za Vatrene pred poslednje treće kolo i sudar protiv Italije.

Na konferenciji za medije Zlatko Dalić je istakao da mu nimalo nije prija činjenica da je veliki broj medija i generalno fudbalskih zaljubljenika otpisao njegov tim iz borbe za visok plasman.

Izabrane vesti

"Sigurno da nije bilo lepo izgubiti prvu utakmicu i da osećaj nije bio dobar. Nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način. Uvek smo mi bili ti koje su stavljali na začelje i kojima se ne veruje, a mi smo u šest godina osvojili tri medalje (prim.aut. računa tu Dalić Ligu nacije). Ne znam ko je to uz Francusku napravio i ja uvek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne valjamo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas doživljavaju".

Bio je Dalić ljut na Bruna Petkovića posle promašenog penala protiv Španije, jer je smatrao da je centarfor time narušio hijerarhiju u hrvatskoj reprezentaciji i interno pravilo da jedanaesterac ne šutira igrač nad kim je skrivljen.

"Nema potrebe za tim temama. Kod nas je situacija sjajna, razgovarali smo nakon toga igrači, štab i ja. Razgovarao sam i sa Brunom, sve je rešeno i to ne treba više spominjati. A sutra ćete videti hoće li Bruno početi ili ne. Nepotrebno se stvaraju tenzije. Ja samo želim mir i lepu atmosferu i ne treba da potencirate takve teme. Hijerarhija se zna, red se zna i tako će biti i dalje.

Zna Dalić da će Albanci biti tvrd orah, ustalom malo je falilo da osvoje bod protiv Italije i to bi se i dogodilo da Đanluiđi Donaruma nije imao izvrsnu odbranu u 90. minutu.

"Albanija sigurno nije protivnik kvaliteta Španije, ali zaslužuje veliki respekt. Oni će biti jako motivisani i organizovani, a mi moramo biti strpljivi. Nama je glavni cilj da pobedimo, bićemo ofanzivniji, iako je statistika protiv Španije pokazala da smo imali veći posed lopte i više udaraca, ali to nismo iskoristili. Biće nekih promena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti. Svi koji će početi znaju koji nam je cilj", zaključuje Dalić.

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

GRUPA B

1. KOLO

Subota, 15. jun

Španija – Hrvatska 3:0 (3:0)

/Morata 29, Ruis 32, Karvahal 45+2/

Italija - Albanija 2:1 (2:1)

/Bastoni 11, Barela 16 - Bajrami 1/

2. KOLO

Sreda, 19. jun

15.00: (1,50) Hrvatska (4,10) Albanija (7,00)

Četvrtak, 20. jun

21.00: (2,30) Španija (3,30) Italija (3,20)

3. KOLO

Ponedeljak, 24. jun

21.00: (10,0) Albanija (5,10) Španija (1,32)

21.00: (3,90) Hrvatska (3,50) Italija (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024Zlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara