Dušan Tadić (©Star Sport)
Dušan Tadić (©Star Sport)

Dušan Tadić: Slobodno neka probaju da zatvore jaču nogu, videćete šta će da bude

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 19:23

"Ranije je Engleska imala više „osmica“, a sad „desetki“, smatra kapiten reprezentacije Srbije

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Treće veliko takmičenje za Dušana Tadića. Bio je u Rusiji i u Kataru, možda će treća stvarno biti sreća, da za razliku od prethodnik turnira, kad je Srbija ostajal zarobljena u grupi, bude barjaktar proboja u narednu fazu.

Izabrane vesti

"Veliki broj igrača je bio učesnik na minula dva Mundijala, to iskustvo će biti od velikog značaja. Zajedništvo je nikad veće. Bilo je i u Kataru, ali i sad je, jer su neki igrači sazreli. Sedam do devet naših reprezentativaca je u međuvremenu sazrelo na ljudskom planu. Evo ih, čekaju decu i to pokazuje da su u zrelim godinama. Zajedništvo želimo da prenesemo na teren", ocenio je Tadić.

Kao kapiten tima, as Fenerbahčea je svestan šta narod traži od njega i kolega. Ostavlja utisak čoveka koji zna kako da se nosi sa pritiskom.

"Posle 24 godine smo došli na EURO, ovo je velika šansa cele generacije i daćemo sve od sebe da obradujemo naše ljude."

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Biće duel sa Engleskom posebno interesantan za Dušana Tadića, jer je ranije igrao za Sautempton i poznaje mentalitet narednog protivnika. Ako zatvorimo levu stranu Tadića mi smo pola posla uradili.

"Ne deluje mi da su nas na osnovu toga potcenili. Definitivno su favoriti, ali ne mora ta uloga ništa da znači. Razumljivo je što protivnici uvek hoće da ti zatvore jaču nogu, ali slobodno neka probaju da zatvore jaču, pa da vide šta će da bude".

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Dušan je nekad pogađao baš na Ostrvu, baš kao i Aleksandar Mitrović, zbog čega ga tamošnji mediji zapitkuju da li gaje poseban motiv: prvi zbog perioda na jugu Engleske, drugi zbog zabrane tamošnjeg Saveza da igra osam utakmica za Fulama.

"Ne verujem. Lepo smo u Engleskoj, ja četiri, a on sedam, osam sezona. Ostavili smo nešto iza sebe, uživali su naši timovi u našim izdanjima. Moj period u Sautemptonu je bio najbolji u istoriji u Premijer ligi. Verovatno ćemo imati ekstra motivaciju, ali samo zato što je Engleska veliki tim. Opet, mi želimo da branimo našu zemlju i ovaj grb".

Situacija u protivničkom taboru prilično se promenila za deset godina koliko je prošlo kad je Tadić stigao u Sautempton. Sad je reprezentacija Engleske jaka kao grom. Poimence.

"Totalno je drugačija nego kad sam ja došao u Premijer ligi. Stasala je nova generacija igrača, ali i treneri koji su došli u Premijer ligu su podigli kvalitet fudbalera, od Pepa Gvardiole do ostalih stručnjaka. To je jedan od razloga, uz ogroman talenat. Ranije ste imali dobre „osmice“, igrače koji trče između dva kaznena prostora, sad je sve više „desetki“ i kreativnih igrača“, dodao je Dušan Tadić.

STOJKOVIĆ: MURINJA BAŠ BRIGA ZA EP!

Dobio je Dušan Tadić pre desetak dana novog trenera, u Istanbulu je promovisan Žoze Murinjo, probaće da vrati Fenerbahče na tron u Turskoj... Logično je da razmeni mišljenja sa jednim od najboljih igrača žuto-plavih.

"Pričali jesmo, ali ne o Engleskoj, nije mi dao nikakav savet. Više smo govorilo o planovima kluba“, pojasnio je kapiten srpske reprezentacije.

Tad se u priču uključio selektor Dragan Stojković.

"Znači, pričali ste o Fenerbahčeu. Njega baš briga za EP", nasmejao se Piksi.



tagovi

Dušan TadićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara