Luka Modrić i Zlatko Dalić (AFP)
Luka Modrić i Zlatko Dalić (AFP)

Dalić: Bespotrebno; Modrić: Bezveze

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.06.24. | 20:05

Razočaranje u hrvatskom taboru zbog neshvatljivog povlačenja u finišu meča protiv Albanije

Nakon dve trećina grupne faze, utisak o igri reprezentacije Hrvatske na EP je loš. Tek nekih dobrih pola sata protiv Albanije u drugom poluvremenu i to je to. Sve ostalo je bilo loše. Zato je i bodovni saldo takav kakav je, pa Hrvati mogu dalje samo ukoliko pobede Italiju u poslednjem kolu.

Ako je poraz od Španije i mogao da se očekuje, remi sa Albanijom bi mogao da se pokaže kao fatalan za ekipu Zlatka Dalića i da je pošalje kući posle grupne faze.

Izabrane vesti

“Nije lako, bila je jako teška utakmica, dva različita poluvremena. U drugom delu smo dali sve od sebe da povedemo i na kraju primimo gol u završnici... Ali, još smo u igri i sve je u našim rukama. Drugo poluvreme ohrabruje, prvo je bilo jako loše. Protivnik nam je rano dao gol, a mi ništa nismo usjevali prema napred. Ipak, pobeda protiv Italije nas vodi dalje”, optimista je Zlatko Dalić.

Iako je napravio tri izmene u startnoj postavi u odnosu na prvo kolo, Dalić opet nije pogodio dobitnu kombinaciju.

“Hteli smo preko bokova više prodora sa svežim Perišićem i Juranovićem. Prvo poluvreme smo sporo okretali stranu. Ideja je bila budemo prodorniji i da sa Petkovićem imamo više izbora u napadu. Prvo poluvreme je bilo sporo i tromo, protivnik stoji iza lopte i ne možeš da ga probiti. Kada smo stavili brže igrače, to je bilo rešenje.”

Na pitanje da li se mogao sprečiti pogodak za izjednačenje, Dalić je rekao:

“Naravno da jeste. Držiš protivnika visoko, pravimo sjajan visoki presing i onda se sve u poslednjih pet minuta okrene. Povlačimo se i dozvoljavamo da nam iz polukontre daju gol. Stalno smo se bez potrebe tukli sa njihovim napadačima”.

Kapiten Luka Modrić nije krio razočaranje.

“Prvo poluvreme nismo bili pravi. Opet smo lošije ušli u utakmicu, dali su nam gol i bilo je teško igrati. U drugom delu je selektor napravio neke promene i to je bilo jako dobro do poslednjih desetak minuta. Tada smo se iz ne znam kog razloga povukli i dopustili da nam iz haosa stvore par prilika i zatresu mrežu”, rekao je Modrić.

Ipak, video je i neke pozitivne stvari u igri Hrvatske.

“Drugo poluvreme je bilo dobro i to je ono kako treba da igramo. Ponavljam da smo u minutima nakon gola počeli da srljamo i bezveze gubimo loptu. Nakon toga nismo više igrali presing, ostavili smo im prostor da nas kazne kazniti, što su na kraju i uradili”,

Hrvatskoj sada ostaje meč biti ili ne biti protiv Italije.

“Zavisimo od sutrašnjeg rezultata, ali kako god, moramo da pobedimo i videćemo šta će da bude. Nemamo druge opcije. Verujem da to možemo ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu, pa još i bolje, jer sigurno to možemo. Biće dosta teška utakmica, Italija je velika ekipa, imaju odličnog trenera i jako su dobro organizovani. Napravićemo analizu i videti šta moramo da popravimo. Sigurno da nismo zadovoljni ulaskom u utakmicu i moraćemo nešto da promenimo kako ne bismo opet jurili rezultat. To nikad nije prijatno iako smo danas pokazali da možemo da se vratimo iz negativnog rezultata. Šteta što smo se povukli u tih poslednjih pet minuta i dopustili Albaniji da nam postigne gol. I dalje sve zavisi o nama, znamo šta nam je činiti i verujemo da to možemo da ostvarimo”, zaključio je Modrić.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeLuka ModrićZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara