©Reuters
©Reuters

Albancu koji je podstakao vređanje Srba dva meča suspenzije, UEFA sankcionisala i Hrvate

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.06.24. | 17:22

Mirlind Daku trpi posledice kršenja opštih prinicipa ponašanja, hrvatski Savez plaća 28.000 evra zbog bacanja predmeta na teren i paljenja pirotehnike

Kontrolno i etičko disciplinsko telo UEFA izreklo je kazne Fudbalskim savezima Hrvatske i Albanije povodom dešavanja na međusobnom meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva 19. juna u Hamburgu.

Hrvati su bolje prošli, s obzirom da su kažnjeni sa ukpno 28.000 evra zbog bacanja predmeta i paljenja pirotehničkih sredstava.

Izabrane vesti

Optužbe i kazne za FS Albanije imaju širi spektar, a najteže je sancionisan napadač Rubina Mirlind Daku, koji neće imati pravo da nastupa na dva prestojeća meča na turniru zbog kako se navodi 'nepoštovanja opštih principa ponašanja'. U ovom trenutku, sigurno je samo da ga neće biti u sutrašnjem okršaju sa Španijom (21.00).

"Kontrolno i etičko disciplinsko telo UEFA donelo je odluku da suspenduje igrača Fudbalskog saveza Albanije Mirlinda Dakua, na ukupno dve utakmice reprezentativnog timskog takmičenja UEFA za koje bi inače imao pravo, zbog nepoštovanja opštih principa ponašanja, kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja i dovođenje fudbalskog sporta na loš glas", stoji u saopštenju UEFA.

Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 25.000 evra zbog prenošenja provokativnih poruka koje nisu prikladne za sportski događaj, još 20.000 evra zbog utrčavanja navijača na teren, plus 2.500 evra zbog paljenja pirotehnike.

Podsetimo, FSS Srbije je zvanično zatražio reakciju evropske kuće fudbala zbog dešavanja u Hamburgu, odnsno činjenice da su navijači obe selekcije udruženo uzvikivali "Ubij, Srbina". Ipak, za pogrdne uzvike su kažnjeni samo Albanci.


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara