Dušan Vlahović pred meč sa Engleskom (©Reuters)
Dušan Vlahović pred meč sa Engleskom (©Reuters)

Aktivirajte najjače oružje

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 10:14

U tom segmentu smo zakazali protiv Engleske, ali bismo morali da iskoristimo visinsku prednost u duelu u Minhenu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Hoće li biti iz igre, posle prekida, auto-gol, svejedno je. Samo da ga damo. Tako razmišljaju naši reprezentativci uoči duela sa Slovenijom, uvereni da posedujemo ofanzivni potencijal koji bi nam garantovao pobedu u drugom kolu Grupe C Prvenstva Evrope.

Izabrane vesti

Kroz pas i nismo baš ugrožavali Engleze na premijeri, što možda i nije bilo realno, imajući u vidu snagu protivnika. Nismo to činili ni kroz vazduh, međutim, u nastavku takmičenja čini se da se reprezenaciji Srbije crta idealan scenario da demonstrira segment u kome je najjača. Pretnju glavom.

U Gelzenkirhenu nije valjalo. Izveli smo tri kornera, a kao da nismo. Probali smo centaršutevima, a skoro nijedan nije bio valjan. Ili su lopte s boka bile suviše niske da bi se igralo glavom ili bi ih defanzivci sa Ostrva lako izbijali, sprečavajući Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića da uopšte dođu u poziciju da skoče. Iako su probali Filip Mladenović, Andrija Živković, Sergej Milinković Savić, malo toga kvalitetnog je viđenog kad su u pitanju centaršutevi u kazneni prostor.

Situacija bi mogla da se promeni na stadionu Bajerna, jer protivnik nije baš toliko snažan kao Engleska, mada je daleko od lošeg, a valjda ne možemo dvaput uzastopno da zakažemo tamo gde se pretpostavlja da smo najjači. Iz vazduha.

Zanimljiv je podatak da smo najviša reprezentacija na Prvenstvu Evrope. To bi trebalo da koristimo na najbolji način prilikom prekida. Vežbamo takve situacije na treninzima, iako nije lako postići gol. Potrebno je maksimalno da koristimo resurse i kad smo već najviši, da budemo još opasniji, bilo da je reč o kornerima ili slobodnim udarcima“, sažeta je poruka Nikole Milenkovića.

2,50: Kvota da ćemo videti gol glavom na utakmici Slovenija - Srbija

Utemeljena je na onome što se dešavalo maltene otkako je Dragan Stojković na kormilu državnog tima. Uostalom, baš posle centaršuta Dušana Tadića na glavu Aleksandra Mitrovića smo preko Lisabona otišli na Mundijal, dva gola tamo postigli upravo glavom (Pavlović Kamerunu, Mitrović Švajcarcima), a u završnom kolu kvalifikacija za EURO naši štoperi su pogađali posle kornera (Miloš Veljković i Srđan Babić u Leskovcu sa Bugarima). Da je na tom planu Srbija opasna potvrdile su kontrolne utakmice pre dolaska u Nemačku, jer je Pavlović poentirao u Beču, Sergej glavom, a Mitrović nogom u Stokholmu, ali su u svim situacijama centaršutevi ili ono što se događalo posle njih u vidu reakcija bili kvalitetni.

Izuzetak je samo taj meč sa Englezima. Skoro da nismo zapretili tamo gde smo najjači. Ako je i bio loš dan u tom pogledu, neka je završen poslednjim zviždukom Danijelea Orsata u Gelzenkirhgenu. I neka Srbija opet udari iz vazduha.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara