Ilustracija Košarkaškog saveza Slovenije (Foto: Printskrin)
Ilustracija Košarkaškog saveza Slovenije (Foto: Printskrin)

Spektakl u Ljubljani: Slovenija sa Dončićem dočekuje Jokića i Orlove

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 09:20

Prvi put da Srbija igra sa Slovenijom još od finala Evrobasketa 2017. godine

Veliki spektakl sve ljubitelje košarke očekuje 17. avgusta. Reprezentacija Slovenije sa Lukom Dončićem na čelu dočekuje Srbiju u Stožicama. Biće to okršaj asa Dalasa sa jedne i Nikole Jokića sa druge. Takođe biće to prvi put da Srbija i Slovenija igraju košarkaški meč još od finala Evrobasketa 2017. kada je Slovenija osvojila zlato sa Goranom Dragićem i Dončićem na parketu, a Igorom Kokoškovim na klupi.

Kao i pre pet godina, Dončić će ponovo biti na parketu, a košarkaški savez Slovenije na sve načine pokušava da nagovori Dragića da odloži penziju i odigra još jednu reprezentativnu akciju zaključno sa prvenstvom Evrope u septembru.

Izabrane vesti

Slovenci su već počeli sa pripremama za Evrobasket okupljanjem u ponedeljak, ali dva glavna igrača još uvek ne mogu da počnu sa pripremama zbog NBA pravila. Očekuje se da se Dončić priključi ekipi posle 3. avgusta, a selektor Aleksandar Sekulić se nada i Dragiću.

"Svi su videli koliko je za našu ekipu bitan Goran Dragić, daćemo sve od sebe da ga nagovorimo da odigra Evrobasket", rekao je Sekulić.

Što se Srbije tiče, pripreme takođe počinju početkom avgusta, a MVP NBA lige Nikola Jokić je na spisku Svetislava Pešića i očekuje se da bude na pripremama kao i da igra na prijateljskim utakmicama kao i na kvalifikacionom prozoru kada budemo ukrstili koplja protiv Grčke i Turske.

Odlična provera za te mečeve biće baš okršaj protiv Slovenije u Ljubljani koji je zakazan za 18. avgust sa početkom od 20.15.




tagovi

Nikola JokićLuka Dončićkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara