Bruno Petković (©Reuters)
Bruno Petković (©Reuters)

Petković će platiti ceh: Nije trebalo da izvede penal, postoji hijerarhija i zna se ko šutira

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 13:46

“Trebalo je da pucaju Perišić ili Majer. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti”, kaže Zlatko Dalić

Hrvatska je stvarala šanse, ali defanzivno nije izledala dobro. Moraće nešto da menja Zlatko Dalić. Kako su Luka Modrić i Mateo Kovačić u veznom redu nedodirljivi, potencijalno bi Marcelo Brozović mogao da se preseli na klupi. Takođe i da dođe do rokada u poslednjoj liniji, jer Španija je skoro svaki opasan napad krunisala pogotkom.

Postoji opcija da se Joško Gvardiol pomeri u sredinu, da ne igra kao bek, već kao štoper i da na njegovo mesto, kraj leve aut-linije, uskoči Borna Sosa, piše Germanijak. Sve mogućnosti će selektor Hrvatske razmotriti, napraviće detaljnu analizu narednih dana, a jedna stvar je već sada prilično jasna – ceh će platiti Bruno Petković.

Izabrane vesti

I kada se izgubi, bitno je sa kolikom razlikom. Jer, svaki gol može biti ključan za prolazak u nokaut fazu. Hrvatska je u finišu utakmice sa Španijom izborila jedanaesterac, Bruno Petković se latio lopte i – promašio. Tačnije, odbranio mu je Unaj Simon. U nastavku akcije je smestio loptu u mrežu, da bi se kasnije ispostavilo da je prilikom izvođenja najstrože kazne došlo do prevremenog uletanja u kazneni prostor.

Pogodak je poništen, a Brunu Petkoviću bi, ako je suditi po izjavama Zlatka Dalića, moglo da se obije o glavu to što je izveo jedanaesterac. Hijerarhija nije ispoštovana.

“Penale pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da šutira, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspeli da rešimo, postoji hijerarhija u timu i on nije trebalo da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti. Trebalo je da pucaju Perišić ili Majer”, rekao je Zlatko Dalić, prenosi Germanijak.

Štošta mu se nije dopalo…

“Kad sam pogledao snimak, morao je da postigne gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana… Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebao je pokušati napraviti sve da ga zabije. Takav je moj dojam. Sve je bilo prazno, jedan još dodatni napor da se da gol”, stavio je selektor Hrvatske tačku na temu penal protiv Španije.

Ostaje da se vidi kakve će biti sankcije.



tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeZlatko DalićBruno Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara