Fabijan Hirceler (©Reuters)
Fabijan Hirceler (©Reuters)

Brajton doveo najmlađeg trenera u istoriji Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 13:27

Sedmorica igrača u timu Galebova stariji su od Fabijana Hircelera, novog stratega tima sa juga Engleske

Roberto de Zerbi još nije pronašao novi klub, ali Brajton jeste njegovu zamenu. Tim sa juga Engleske u novu sezonu ulazi sa Fabijanom Hircelerom, zvanično najmlađim trenerom u istoriji Premijer lige.

Mlađi od njega bio je jedino Rajan Mejson, s tim da je on tada (u tom trenutku imao 29 godina i 312 dana) samo privremeno nasledio Žozea Murinja na klupi Totenhema. Hirceler je pak stigao na Ameks da ostane trajno, što potvrđuje trogodišnji ugovor koji je potpisao sa popularnim Galebovima.

Izabrane vesti

Reč je o 31-godišnjem talentovanom treneru koji je u nedavno završenoj sezoni vratio Sankt Pauli u Bundesligu posle 13 godina tavorenja u drugoj ligi… Rođen u Hjustonu, Hirceler je još kao dete napustio SAD i preselio se u Nemačku. Ranu fazu igračke karijere proveo je u minhenskom Bajernu za koji je nastupao u mlađim kategorijama, ali kvalitet za prvi tim nije imao te je godinama nastupao za niželigaše (Hofenhajm II, Minhen 1860 II, Pipinsid, Ejmsbiteler…) sve do 2020. godine.

Iste godine je započeo i trenersku karijeru u Sankt Pauliju, prvo kao asistent da bi u decembru 2022, sa samo 29 godina, nasledio Tima Šulca na poziciji menadžera. Tim iz Hamburga je tu sezonu okončao na petom mestu, ali je ove prvi prošao kroz cilj i vratio se u Bundesligu. Tamo će pak morati da se snalazi bez Hircelera.

"Od početka procesa imenovanja našeg novog trenera, Fabijan je sve vreme bio istaknut kandidat i onaj koji je privukao našu pažnju svojim izuzetnim radom u Sankt Pauliju u proteklih osamnaest meseci. On ima stil igre koji je u skladu sa načinom na koji želimo da igra tim Brajtona. Ima odličan trenerski pedigre i sarađivao je sa nemačkim savezom u različitim starosnim grupama. Zaista smo uzbuđeni što počinjemo da radimo sa Fabijanom kako bismo se spremili za predstojeću sezonu", izjavio je vlasnik kluba Toni Blum.

Zanimljivo, Brajton u prvom timu ima sedmoricu igrača stariji od Hircelera, uključujući i 38-godišnjeg Džejmsa Milnera,

"Mlad sam i neki igrači su možda stariji od mene, tako da neću biti neko ko viče na njih i tretira ih kao decu. Na njihovom sam nivou i želim da ih pridobijem svojim idejama i napornim radom", izjavio je Hirceler za Atletik.



tagovi

Fabijan HircelerBrajtonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara