Stadion Real Ovijeda (©Wikipedia/Celticgubrath)
Stadion Real Ovijeda (©Wikipedia/Celticgubrath)

Bivši klub Antića, Jokanovića, Nađa i Prosinečkog posle 23 godine blizu Primere

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 13:53

Ove nedelje od 18.30 časova je na program u prvi meč baraža plej-ofa Segunde, u klub sa severa Španije dolazi Espanjol

Decenijama je Real Ovijedo bio član elitnog španskog fudbala. Iz Primere je ispao još 2001. godine i od tada se nijednom nije vratio. Međutim, ovih dana ima idealnu priliku da se izbori za promociju, od 18.30 časova će kod kuće odigrati prvu od dve utakmice baraža za popunu Primere protiv Espanjola.

Real Ovijedo nikada nije osvojio nijedan trofej, ali je sakupio 38 godina staža u Primeri i u 20. veku je važio za solidan tim. Uspevao je tri puta da bude treći, dvaput četvrti, mada najčešće je bio pri sredini tabele.

Izabrane vesti

Brojna velika imena su prošla kroz klub sa severa Španije, od Luisa Aragonesa i Santija Kazorle do brojnih igrača sa ovih prostora. Od Balkanaca, Ovijedov dres su nosili Ratomir Duković, Milovan Đorić, Nenad Gračan, Robert Prosinečki, Slaviša Jokanović, Albert Nađ, Veljko Paunović, Đorđe Tomić… U sezoni 2000/2001, kada su i ispali iz lige, trenirao ih je Radomir Antić.

Ligaški deo Segunde Ovijedo je završio na šestoj poziciji sa 64 poena. Umalo da ostane bez baraža, izgubio je u poslednjem kolu od Eibara (3:4), ali srećom po njega Rasing Santander je doživeo šokantan poraz od najslabijeg tima iz lige Viljareala B (0:1).


18.30: (2,35) Real Ovijedo (3,10) Espanjol (3,30)


Zbog bolje gol-razlike Ovijedo je ostao iznad crte, a u polufinalu plej-ofa se osvetio Eibaru. Posle 0:0 u Ovijedu kao gost je slavio sa 2:0, golovima Alemaa u 59. i Mojana u 79. minutu.

Poslednja prepreka na putu ka Primeri biće mu još jedan tim kojeg nismo navikli da gledamo u Segundi – Espanjol. Katalonci su bili četvrti sa 69 bodova, a u polufinalu su bili bolji od Sportinga iz Hihona. Kao gosti su slavili sa 1:0, dok je u Barseloni ostalo 0:0.

Espanjol je u ligaškom delu gostovao u Ovijedu 1. decembra prošle godine. Tada je poražen sa 2:0, golovima Maske i Kolombata. Osvetio mu je se zato u maju u Barseloni, posle preokreta je trijumfovao sa 2:1.

Revanš meč finala baraža na programu je 23. juna. Bolji iz tog dvomeča će se pridružiti Leganesu i Valjadolidu, timovima koji su izborili promociju kao dva najuspešnija tima Segunde.


------------

Sve utakmice španske Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------


BARAŽ ZA PRIMERU – PRVA UTAKMICA

Nedelja

18.30: (2,35) Real Ovijedo (3,10) Espanjol (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SegundaReal OvijedoOvijedoEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara