(©FIVB)
(©FIVB)

Turkinje trenutno nisu snažne kao prošle godine, Brazilke moćno do 12-0

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.06.24. | 13:22

Gabi Gimaraeš i drugarice pregazile ekipu Danijelea Santarelija u Ligi nacija

Odbojkašice Brazila izgledaju veoma moćno u ligaškom delu Lige nacija, a ukoliko zadrže ovakvu formu biće možda i najozbiljnija pretnja Srbiji na Olimpijskim igrama.

Gabi Gimaraeš i drugarice su pobedile svih 12 utakmica, zauzele su 1. poziciju i na finalnom turniru će biti favorit za osvajanje. U poslednjem kolu su počistile Tursku - ekipu koja je prošle godine dominirala - 3:0 (25:14, 25:14, 25:19).

Izabrane vesti

Santarelijeva četa definitivno ne izgleda kao prošle godine. Jeste izborila osam pobeda, ali upisana su i četiri poraza, a igra nije bila na očekivanom nivou. Kada je Italijan tek došao na klupu umesto Gvidetija sve je išlo uzlaznom putanjom - osvojeno je zlato u Ligi nacija, pa zlato na Evropskom prvenstvu, a onda i uzeta olimpijska viza. Sada već ne deluju toliko moćno, ali naravno - prava izdanja treba očekivati u Parizu.

S druge strane Brazil je u odličnoj formi i deluje nezadrživo.

Do 12. pobede predvodila ih je Rozamarija sa 14 poena, Karol je brojala do 11, a Ana Kristina devet. Taisa i Gabi su stale na osam.

Kod poraženih je najefikasnija bila Vargas sa 13 poena, ali je i ona bila daleko od odličnog izdanja. Karakurt je zabeležila samo pet, a Baladin i Erdem po četiri.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija BrazilaŽenska odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara