Ćavi Simons (©Reuters)
Ćavi Simons (©Reuters)

Ćavi Simons - želja evropskih velikana! Problem relacija Pariz – Ajndhoven

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 13:19

Za holandskog reprezentativca zainteresovani Arsenal, Bajern, Junajted...

Budućnost Ćavija Simonsa je jedna od većih enigmi u svetu fudbala. Njegov klupski status je već nekoliko sezona nije dovoljno razjašnjen, jer iako ima kvalitet da bude top klasa, vreme provodi na pozajmicama. Na terenu neprikosnoveno pleše i razigrava saigrače, zato je jedan od najboljih mladih igrača na svetu.

Iz tog razloga mnoge interesuje šta čeka holandskog ofanzivca. Kako navodi Ekip, Arsenal, Bajern, Mančester Junajted i Mančester Siti čekaju u redu za Simonsa, koji se minule sezone nametnuo kao glavna zvezda Lajpciga, pokazavši sav svoj raskošni talenat. Međutim, i pored sjajnih igara, Pari Sen Žermen ne odustaje od 21-godišnjeg momka i očekuje se da ga pošalje na novu pozajmicu. A razlog je više poslovne prirode, nego što ima veze sa esencijom fudbalske igre i majstorstvom.

Izabrane vesti

Parižani bi u slučaju prodaje Simonsa pre 2025. godine, morali da isplate veliku naknadu PSV-u, za koji je Simons imao najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri, postigavši 22 gola uz 12 asistencija. Francuski šampion je prodao Simonsa PSV-u uz opciju povratne klauzule koja je iznosila mizernih 4.000.000 evra i istu su odmah iskoristili. Uz obavezu da u slučaju prodaje do sledeće godine, veliki deo procenta stigne u Ajndhoven.

Aktuelni trener Pari Sen Žermena Luis Enrike veoma ceni Simonsa i voleo bi da ga ima u svojim redovima, ali ono što koči plan španskog stratega pored poslovnih začkoljica, jeste činjenica da sam igrač nije voljan da ostane na Parku Prinčeva i želeo bi da se etablira u drugoj sredini.

Gde bi mogao da nastavi karijeru sada nije toliko u fokusu, pošto se Simons nalazi sa reprezentacijom Holandije na Evropskom prvenstvu i očekuje se da bude okosnica tima Ronalda Kumana. Takav epitet bi mogao da opravda već danas u duelu sa Poljskom, kao i tokom čitavog Evropskog prvenstva, a posle će imati prilike da razmišlja o svojoj budućnosti.

Premijer liga se nameće kao realna naredna stanica u karijeri. Prevazišao je nivo Eredivizije i Bundeslige, mada bi Bajern ponudio novu dimenziju osvajanja najvećih trofeja koju teško može da ostvari u Lajpcigu, a Premijer liga plaća najbolje, dok eventualni povratak u Španiju i pre svega Barselonu ne dozvoljava PSŽ zbog loših relacija dva kluba.

Simons je svakako zreo za novi korak u karijeri.


tagovi

Ćavi SimonsPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara