(©FIVB)
(©FIVB)

Set protiv Italije za kraj ovogodišnje misije, Srbija se časno oprostila od Lige nacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 09:47

Naše odbojkašice se dobro pokazale u poslednjem meču komercijalnog takmičenja

Nisu mlade odbojkašice Srbije napravile iznenađenje u poslednjem meču Lige nacija, ali su se definitivno časno oprostile. Protiv Italijanki su prikazale dobro izdanje, a to je bilo dovoljno da rivalu otkinu set. Četa Hulija Velaska slavila je u Fukuoki - 3:1 (25:20, 20:25, 25:23, 25:22).

Komercijalno takmičenje je Italija igrala u najjačem sastavu, mada danas nije na terenu bila najkvalitetnija postava, ali svakako su naše devojke vodile borbu sa vrlo kvalitetnim igračicama poput Antropove, De Đenaro, Lubijan...

Izabrane vesti

Kad se podvuče crta Srbija je završila Ligu nacija sa tri pobede i devet poraza. Nije se plasirala na završni turnir, ali to nije ni bio prvi cilj ekipe na koju su mogli da računaju Đovani Gvideti i njegovi asistenti. Glavne igračice su fokusirane na pripreme za Olimpijske igre, a ostale su mogle da pokažu šta znaju i nametnu se za naredne reprezentativne izazove.

Prva dva vikenda je igrao prošarani tim - bilo je tu i igračica koje će se naći u Parizu, a na treći turnir je otišla reprezentacija u kojoj je 13 devojaka iz domaće lige. Na poslednja četiri meča - Srpkinje su zabeležile četiri poraza, ali sigurno da će imati razloga i za zadovoljstvo.

Na poslednjem duelu se izdvojila jedina internacionalka, ujedno odbojkašica koja je privukla najveću pažnju u Ligi nacija - Vanja Bukilić. Danas je zabeležila 17 poena, uz 39 odsto realizacije napada (41-16, jedan blok). Ponovo je vrlo dobra bila i njena imenjakinja - Vanja Ivanović. Uzdanica Železničara je upisala 14 poena, a nju je najbolje pratila Nataša Čikuc Dins sa deset poena (napad 9-5, četiri bloka).

U pobedničkom taboru najbolje su bile Degradi i Antropova sa po 17 poena. Bonifaćio je ovog puta stala na deset.

Srbija je još prošle godine izborila olimpijsku vizu, tako da nije previše gledala ka FIVB rang listi. Svakako treba pomenuti da je Ligu nacija započela sa 350 bodova, a da sad ima 287 na devetoj poziciji. Svi su bili svesni da će se pad desiti, ali on će uticati samo na šešire na žrebu za Olimpijske igre, što za nacionalni tim koji napada olimpijsko zlato - ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem. U koliko god jaku grupu smeštene Srpkinje će ići u Pariz sa istim ciljem.

TREĆI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠICE U FUKUOKI

Sreda

Holandija - Srbija 3:1

Petak

Srbija - Francuska 1:3

Subota

Japan - Srbija 3:0

Nedelja

Srbija - Italija 1:3



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceŽenska odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara