Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dončić srećan zbog pobede, ne i zbog sudija: Morate da imate iste kriterijume za sve

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 12:18

Odlična partija Slovenca i dve situacije za brigu

Uzbuljiva utakmica u viđena je u Teksasu, Dalas je uspeo da u neizvesnoj završnici savlada Oklahomu i povede 2-1 u seriji. Pored maestralne igre oba tima meč su obeležile i dve povrede Luke Dončića.

Upitan na koje povrede se posebno žali, Slovenac je odgovorio da ne postoji deo tela koji nije povređen. Posebno je istakao situaciju na 15 sekundi do kraja meča, kada je pao na pod i izgubio loptu pokušavajući da prođe pored Šeja Glidžus Aleksandra i Četa Holmgrena.

Izabrane vesti

"Sve me boli. U poslednjem napadu prošao sam pored dvojice igrača, očigledno, niko me nije dodirnuo. Ponovo sam povredio koleno. Samo pokušavam da se borim, moramo da pobedimo i to je jedino važno", rekao je Dončić.

Samo minut pre toga Dončić je nezgodno pao na leđa tokom borbe za loptu sa Luom Dortom. Ipak, Slovenac je uspeo da dobije skok za loptu koja je verovatno i osigurala pobedu tima iz Teksasa.

"Bilo je to direktno u leđa. Međutim, to je trenutno moj najmanji problem, to je samo udarac. Biću bolje za dva dana".

Duel Dončića i Dorta privukao je ogromnu pažnju kako u medijima, tako i među navijačima. Superzvezda Dalasa oseća da sudijski kriterijumi nisu bili dobri.

"U redu je. Samo morate da svirate iste prekršaje na obe strane terena".

Kajri Irving je odigrao sjajnu partiju i ponovo zablistao u drugom poluvremenu. Bivši plej Klivlenda, Bostona i Bruklina je meč završio sa 22 poena, pet skokova i sedam asistencija, a Dončić nema dilemu oko toga koliko je značajno imati ga u timu.

"Neverovatan je. Pokušava da svima olakša igru, na obe strane terena. Cenimo što ga imamo u timu".

Osvrnuo se Dončić i na igru Pi Džej Vašingtona. Krilni centar je dugo maltene sam vukao napada Mavsa i zabeležio na kraju 27 poena, šest uhvaćenih lopti i dva završna dodavanja.

"Izvanredan je, igra sa velikim samopouzdanjem, veoma je agresivan, šutira sa ogromnim samopouzdanjem. Verujemo u njega i neka nastavi da igra tako".

Četvrti meč je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 03.30 posle ponoći, a domaćin je Dalas.


tagovi

Luka DončićNBA ligaDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara