Nebojša Čović (©Starsport)
Nebojša Čović (©Starsport)

Čovićev apel: Molim vas, navijajte u duhu fer-pleja i ne nasedajte na provokacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 12:53

Uoči prve utakmice finalne serije ABA lige

Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet opet jedni protiv drugih i opet u Pioniru. I svi se nadaju da će ovoga puta finalna serija ABA lige proteći bez incidenata zbog kojih su prošle sezone neki mečevi igrani pred delimično ili potpuno zatvorenim tribinama.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović zato apeluje na navijače da navijaju fer i sportski i da ne nasedaju na provokacije. Takođe, ističe da će najveća odgovornost za eventualne probleme biti na – medijima?

Izabrane vesti

No, u izjavi za klupski sajt Čović počinje...

Celu sezonu smo se borili za pol-poziciju u ABA ligi i jako je važno a se naši navijači ponašaju u duhu potpunog sportskog fer-pleja. Biće rigorozne kontrole, moći će da se uđe sa sezonskim ulaznicama Crvene zvezde i naravno očekujem da svi zajedno dođemo do cilja koji je i postavljen, a to je naravno osvajanje ABA lige“.

Tu dolazimo do dela o potencijalnim provokacijama...

Kako kažu sportski prijatelji: sve je viđeno i sve je jasno. Tako da sve je viđeno i sve je jasno i sve je rađeno. Tako da molim da ne nasedamo na bilo kakve provokacije. Čak ni na provokacije kada krene zagrevanje sa seksističkim porukama. Da budemo mirni i da zajednički bodrimo našu ekipu i da kroz to bodrenje obezbedimo regularne uslove u smislu učešća svih subjekata, počevši od sudija pa nadalje“.

Govorio je Čović i o odluci da se crveno-beli iz Beogradske arene vrate u Pionir...

Posle dugo razmišljanja odluka je Pionir. Iz prostog razloga što je Pionir naša kuća. Nažalost, nismo uspeli sa Arenom da napravimo dogovor da uđemo u malu salu. Tako da smo se opredelili za Pionir. U njemu ćemo igrati i finale plej-ofa“.

Na tu temu se nadovezuje i već pomenuta odgovornost medija.

Naglašavam i molim medije da od toga ne prave nikakve senzacionalističke izjave, zato što će oni snositi najveću odgovornost za sve ono što može da se događa. Prema tome gospodo o mediji, pamet u glavu. A mi ćemo naš deo uraditi maksimalno, kako treba“.

I za kraj...

Još jedan apel navijačima: nemojte, molim vas, ništa ubacivati na teren. Bez obzira na emocije, bez obzira na pravde i nepravde, bez obzira na nekakve frustracije. To će jedva dočekati da probaju da primene već viđene scenarije iz proteklih sezona“.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara