Čima Moneke (©AFP)
Čima Moneke (©AFP)

Čima Moneke: Hteli su me u Humskoj, ali nisu poslali zvaničnu ponudu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 17:18

Nigerijac otkrio da je postojalo interesovanje Partizan Mozzart Beta

Nekoliko dana spekulisalo se da bi snažni krilni centar Čima Moneke mogao da postane novi igrač Partizan Mozzart Beta. Šuškalo se zapravo o interesovanju nekoliko klubova iz Evrolige, da bi na kraju momak iz Abudže karijeru nastavio u Monaku.

Nigerijac je otkrio u razgovoru za ESPN da je bilo interesovanja Partizan Mozzart Beta, gde nastupa njegov najbolji prijatelj Dante Egzum, ali da se saradnja nije ostvarila iz jednostavnog razloga...

Izabrane vesti

“Bilo je dosta interesovanja za mene iz Evrolige i Partizan jeste bio jedan među onima koji su pokazali najveće interesovanje. Ali, nije se ništa dogodilo pošto mi nisu dali zvaničnu ponudu, zbog čega i nisam mogao da razmatram prelazak tamo“, rekao je Moneke.

Petak, 20.45: (1,70) Bajern (14,5) Virtus (2,30)

Sada je član Monaka, ali ne isključuje da su u Humskoj možda i razmišljali o tome da ga pozovu...

“Možda bi ponudu poslali u narednim danima, ali Monako je bio brži i sa njihovom prvom ponudom nijedan drugi klub nije imao šansu (da me dovede). Monako me je stvarno, stvarno hteo, to su i pokazali na delu“.

Moneke iza sebe ima epizode u Francuskoj i Španiji, ovo će mu biti prvi iskorak u Evroligi...

“Svako ko je igrao u Evroligi i NBA najbolje zna razlike između tipova košarke. U Evroligi je teže postići koš nego u NBA. Drugačija je igra, zbog čega je sasvim normalno da jedan tim postigne 60-65 poena. Kad god evroligaški tim ubaci 100 ili više poena, to je velika stvar. Naravno, utakmica kraće traje nego u NBa, ali svakako su to dva potpuno drugačija stila košarke. Evroliga je teža jer u NBA kada ubacite 130 ili 140 poena, čak i kada ste u minusu od 20 poena nije teško da napravite preokret. Kada imaš -20 u Evroligi, to je kao -40 u NBA“.


tagovi

EvroligaČima MonekeKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara