Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Videćemo sa kim ćemo u finale; Panter i Smailagić imaju problema sa kolenom

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.05.24. | 20:33

"Kevin iz predostrožnosti nije igrao od druge četvrtine, Alen sam zatražio izmenu", otkrio trener Partizan Mozzart Beta

Zadovoljan je mogao da bude Željko Obradović posle plasmana njegovog tima u finale domaće Superlige. Ono je izboreno na više nego ubedljiv način, pobedom od plus 28 poena razlike protiv Mege u majstorici polufinalne serije (96:68). Ipak, utisak koji dominira posle ovog duela nije ulazak u borbu za utešni trofej u sezoni gde će za rivala imati Crvenu zvezdu, već činjenica da su minutažu pri kraju susreta dobila dva mlada momka, crno-bela bisera - Savo Drezgić i Aleksa Dimitrijević kojem su ovo bili prvi minuti u seniorskom sastavu ekipe iz Humske.

"Utakmica je odlučena u prvoj četvrtini koju smo odigrali ozbiljno o i napadački i odbrambeno. Takav je bio ceo meč, sem tog nekog perioda u drugoj četvrtini u kojoj smo imali loš početak. Ono što je lepo videti jesu ova dva naša mlada igrača koja su dobili minute, ali nisu srljali,. Igrali su odlično, što je pohvalno, jer obično u tim trenucima kada je utakmice rešena lopta često ide ka njima kako bi se upisali u strelce. Pored svega su odigrali ozbiljno, naravno imali su podršku starijih igrača. Čestitke ekipi na ulasku u finale, kao i Megi na celokupnoj sezoni", poručio je najtrofejniji evropski stručnjak na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

Odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou. Prvi put posle dužeg vremena.

"Fokusirali smo se na neke stvari koje su bile loše u prošlom meču, kao što je naprimer strana pomoći. Zadovoljan sam, odbrana je funkcionisala u dobrom delu meča, neuporedivo bolje nego u prošloj utakmici.", rekao je Obradović pa kratko prokomentarisao rivala u finalu, ali i zdravstveni bilten ekipe: "Kvalitet Zvezde je nesporan, znaju da igraju i imaju ogromno iskustvo. Pokušaćemo da se pripremimo i u odnosu na naše zdravstveno stanje. Panter preventivno nije igrao od druge četvrtine, imao je bol u kolenu i nismo hteli da ga forsiramo. Odradiće pregled sutra i videti koliko je ozbiljno. Smailagić je imao povredu od ranije, tražio je izmenu u zadnjoj četvrtini. Izaćićemo na megdan sa kim možemo i pokušati da damo sve od sebe."

Za kraj je prokomentarisao i nedavno završeni Fajnal-for Evrolige na kojem je titulu osvojio Panatinaikos, bivši Obradovićev klub.

"Tamo su bila tri tima koja sam vodio - Fenerbahče, Real Madridi i Panatinaikos. Zna se moj odnos sa nijma. Bio je zanimljiv fajnal-for, čestitke Panatinaikosu."

Sa druge strane, trener Mege, Marko Barać je na zatvaranju sezone istakao zadovoljstvo celokupnom ovogodišnjom kampanjom svog tima.

"Pre svega čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi i plasmanu u finale. Izvanredno su otvorili utakmicu, znali su gde da nas targetiraju. Mi smo ušli u utakmicu impresionirani, u oba pravca nismo imali mirnoće. Potom smo, kao što je i obično slučaj kod mladih ekipa pokušavali da se jednim potezom vratimo u utakmicu. U drugoj četvrtini smo krenuli da iz napada dobijamo neku mirnoću, međutim Partizan je odbio nalet. To je poslužilo meni da pokušam neke igrače na pozicijama koje su atipične za njih. Ipak, sa svim promenama koje smo napravili pred Superligu, ponosan sam što smo uspeli da dođemo do majstorice protiv jednog sjajnog tima. Biće vremena za analizu, ali ovo svakako neće pokvariti kompletan utisak naše sezone", naglasio je Barać.



tagovi

Željko ObradovićMarko BaraćKK PartizanKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara