Zvezda se još skuplja: Enigma sa bonusima, i briga zvana Omri Glazer

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.07.24. | 11:27

Crveno-beli večeras protiv Jedinstva (20 časova) kreću u odbranu šampionske titule u Mozzart Bet Superligi

Sezona počinje, što je idealan poligon da navijači Crvene zvezde i grupa Delije sever pokažu lojalnost, i nastave tradiciju lepog popunjavanja Marakane na premijerama. Ali, iako je prvi meč u Mozzart Bet Superligi delikatan, bez obzira što u goste dolazi debitant Jedinstvo (20 časova, TV Arena), Vladan Milojević i njegov stručni štab imaju neke druge targete.

Tim koji večeras bude istrčao na travu Marakane neće biti ni približan onom koji će igrati jedan od važnijih dvomeča u ovoj sezoni u okviru plej-ofa za Ligu šampiona. Zvezda se, narodski rečeno, još skuplja. Brojni igrači su propustili najvažniji deo priprema usled reprezentativni obaveza, pojedinci su povređeni, drugi se čekaju.

Izabrane vesti

Imaju nekoliko ozbiljnih briga u Crvenoj zvezdi. Pre svega to je stanje golmana Omrija Glazera. Reprezentativac Izraela je zbog problema sa primicačem preskočio gotovo kompletan pripremni period. Nije branio ni na jednoj proveri, a kako se može čuti tek za dve sedmice treba da odradi kontrolni snimak. Dop tada će se u Ljutice Bogdana peći na tihoj vatri, nadati se da će Omri Glazer biti spreman za kraj avgusta. Očekuje se i razrešenje statusa Pitera Olajinke.

Čeka se i dalje Seul na levom beku, Spajić će preskočiti premijeru, baš kao i Mirko Ivanić koji kuburi sa povredom... Možda samo debituje Portugalac Duarte, pristigao pre par dana.U takvim okolnostima iće teško oceniti realnu snagu Crvene zvezde, mada Jedinstvo teško da može da bude reper.

Kao bonusi nametnuli su se Naser Điga i Mimović, mada je u poslednje vreme počeo dobro da se kotira Rus Jegor Prucev.

Vladan Milojević je počeo da formira tandem Dalsio-Hvan, uz nadu da Korejac neće otići do kraja prelaznog roka. Realna očekivanja su da bivši igrač Olimpijakosa bude na Marakani do kraja letnjih kvalifikacija. U odsustvu Ivanića, šansu od prvog minuta dobiće Luka Ilić. Po bokovima se očekuju Aleksandar Katai i Puma.

„Što se bonusa tiče, mi imamo veliki broj mladih igrača, a sve zavisi od taktike i protivnika ko će od njih da se nađe na terenu. Ne mora da znači da ćemo sutra imati samo dva bonusa na terenu. Ne znam da li će neko sutra da propusti premijeru, ali treba uzeti u obzir da smo odradili specifične pripreme, jer se veliki broj reprezentativaca tek u Rusiji priključio kada smo već uigravali ekipu. Propustili su bazični deo i videćemo da li nekome treba još treninga da dođe u fizički željenu formu. Svakako imamo veliki fond igrača i s te strane ne postoji problem", rekao je Vladan Milojević.

Projektovan tim Crvene zvezde: M.Ilić – Mimović, Điga, Stojić, Rodić – Dalsio, Hvan – Puma, L.Ilić, Katai – Endijaj.

SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Jedinstvo Ub (18,0)

20,00: (1,75) Čukarički (3,60) Radnički Niš (4,90)

20,00: (2,30) Mladost Lučani (2,30) OFK Beograd (3,25)

Nedelja

17.30: (2,15) Novi Pazar (3,35) Spartak Subotica (3,45)

19.30: (1,48) TSC (4,30) IMT (7,00)

19.30: (5,60) Tekstilac (3,70) Vojvodina (1,65)


tagovi

Vladan MilojevićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara