ŽREB ZA KUP Srbije: Partizan u Milanovcu, Zvezda na Banjici

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 12:21

Čeka nas novosadski derbi u osmini finala

Bez derbija u osmini finala Srbije, večiti rivali moraće put ka narednoj rundi da potraže na gostovanjima. To je siže današnjeg izvlačenja parova za masovnije domaće takmičenja na Terazijama 35.

Crno-beli će imati nešto teži zadatak, pošto ih je žreb spojio sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca. Tim Aleksandra Stanojevića je početkom oktobra gostovao u gradu podno Rudnika i nije se dobro proveo. I pored vođstva Partizan je osvojio samo bod u sudaru sa Metalcem i u tom trenutku povećao zaostatak za Crvenom zvezdom. Metalac igra vrlo dobro ove jeseni, bili su do bez poraza, odoleli su i Vojvodini u vrlo zanimljivom meču – 3:3. Dovoljno da svi u Humskoj znaju da ih očekuje težak zadatak.

Izabrane vesti

Nešto lakši posao, bar na papiru, trebalo bi da ima Crvena zvezda. Šampion Srbije, koji kup trofej čeka od 2012. godine, gostovanje Radu na Banjici. Gradski rivali poslednji put sastali su se u Kupu 2014. godine, i tada su slavili Građevinari pogotkom bivšeg igrača Crvene zvezde Slavka Perovića. Crvena zvezda će ovog puta biti apsolutni favorit.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović sigurno se nadao povoljnijem žrebu. Stara Dama našeg fudbala odbranu pehara moraće da nastavi u novosadskom derbiju. Nominalni domaćin biće Proleter. Ekipa Branka Žigića jedno je od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dela Superlige. Prolter je trenutno na četvrtom mestu i predstavljaće ozbiljan test za osvajača Kupa.

Lak posao čeka Radnički iz Niša na gostovanju IMT-u. Najizjednačeniji meč trebalo bi da se odigra u Ivanjici gde će gostovati Voždovac. Čukarički ide na noge Slavoljubu Đorđeviću i Radniku, dok će TSC dočekatzi Napredak.

Mečevi osmine finala Kupa Srbije igraju se 26. novembra. Naknadon će se svoj duel odigrati Crvena zvezda zbog obaveza u Ligi Evrope.

U slučaju nerešenog rezultata odmah se izvode penali.

PAROVI OSMINE FINALA KUPA SRBIJE

IMT – Radnički (N)

Javor – Voždovac

Metalac – Partizan

Proleter – Vojvodina

Rad – Crvena zvezda

Spartak – Mladost

Radnik – Čukarički

TSC - Napredak


tagovi

Kup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara