Entoni Udža (©Reuters)
Entoni Udža (©Reuters)

Kerkez priključio stručnom štabu čoveka sa 136 nastupa u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.24. | 13:04

Najveće letnje pojačanje Boteva iz Plovdiva Entoni Udža zbog povrede ne može da igra u narednih nekoliko meseci, pa mu je srpski strateg pronašao novi posao

Bugarski prvoligaš Botev iz Plovdiva letos je napravio jedan od najatraktivnijih transfera u istoriji tamošnjeg fudbala dovođenjem nigerijskog reprezentativca Entonija Udže. Nekadašnji napadač Majnca, Kelna, Verdera, Union Berlina i Ajntrahta iz Braunšvajga je došao kao pojačanje za Ligu konferencije, dao je golove na oba meča protiv Maribora, ali se posle toga teško povredio i završio je sa terenom najmanje do prolećne polusezone. Zato je srpski strateg Dušan Kerkez, koji sedi na klupi Boteva, povukao interesantan potez i priključio 33-godišnjeg Afrikanca stručnom štabu.

Udža, koji je na 136 mečeva u Bundesligi postigao 30 golova i zabeležio 10 asistencija, ubuduće će biti zadužen za rad sa napadačima Boteva. To je na neku ruku bio plan od starta, kada je potpisivao ugovor sa Bugarima ideja sportskog direktora Artura Plateka je bila da on ostane u klubu po završetku igračke karijere.

Izabrane vesti

Platek, poljski stručnjak koji je šest godina radio u Borusiji iz Dortmunda kao jedan od glavnih ljudi u skauting službi, najzaslužniji je za uspon Boteva u poslednjih godinu dana. Doneo je neke revolucionarne ideje, a jedna od njih je da se Udža angažuje kako bi posebno radio sa afričkim pojačanjima, da im pomogne u adaptaciji na novu sredinu. Dortmund i drugi veliki klubovi imaju takve funkcije u klubu, pa Platek želi slično i u Plovdivu.

Zasad je Botev već obezbedio Kerkezu jedno afričko pojačanje, 18-godišnjeg napadača Malika Odejinku. Njegov transfer iz ruskog drugoligaša Viste je dogovoren još letos, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Arsenal iz Tule, tako da će u Bugarsku da dođe tek narednog leta. Iz transfera mladog Nigerijca se naslućuje kako bi ubuduće mogla da izgleda politika Boteva.

Kerkezovi izabranici su reprezentativnu pauzu dočekali na visokoj trećoj poziciji, sa šest bodova manje od lidera Ludogoreca. Rezultati osvajača Kupa Bugarske ove sezone su dobri, utisak je pokvarila samo eliminacija od Zrinjskog u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Prvenstvo će Botev nastaviti 19. oktobra duelom sa Slavijom iz Sofije.



tagovi

Bugarska 1Dušan KerkezBotev PlovdivAntoni Udža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara