Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković: Ne smeta mi stari format, bio sam oštriji

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.10.24. | 13:59

"Pokušavao sam da iskoristim svaku kratku loptu", rekao je trenutno četvrti teniser sveta

Čišćenjem Flavija Kobolija u 3. kolu mastersa u Šangaju Novak Đoković stigao je na četiri pobede do 100. titule u karijeri. Možda je na papiru 30. teniser sveta izgledao kao opasnija prepreka nego što se to pokazalo u praksi. Jer Novak je odigrao najbolji meč od osvajanja Olimpijskih igara i prošao dalje za tek nešto više od sat vremena.

"Baš je bilo dobro od samog početka. Imao sam jasan plan, ostao agresivan, pokušavao da iskoristim svaku kratku loptu, da budem agresivan sa osnovne linije. Imao više oštrine. Servis ima oscilacije, ali odigrao sam čvrst meč", rekao je Đoković, pa pronašao alibi za slabije izdanje rivala: "Koboli je evidentno bio izmoren nakon sinoćnog meča. Uzelo mu je to danak fizički. Bio je malo sporiji u reakcijama. Gledao sam ga ranije i znao šta treba da radim."

Izabrane vesti

Srpski as će već sutra u isto vreme (ne pre 12.30) igrati meč osmine finala protiv Romana Safijulina, a do potencijalnog finala očekuju ga dueli maltene dan za danom.

"Stari format mi ne smeta uopšte. Nisam igrao mnogo mečeva. Dobro u tome je što sam svež", zaključio je Đoković.

Đoković i Safijulin sastajali su se dva puta, u polufinalu Tel Aviva 2022. godine i na startu mastersa u Monte Karlu ove sezone. Oba puta trijumfovao je srpski teniser i to bez izgubljenog seta.



tagovi

Novak ĐokovićATP ŠangajRoman SafijulinMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara