Patrik Ramen (©Reuters)
Patrik Ramen (©Reuters)

Jang Bojs smenio trenera: Patriče, žao nam je što nije uspelo...

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.24. | 12:34

Rival Crvene zvezde u Ligi šampiona nada se boljoj energiji sa klupe

Uspeo je Patrik Ramen da uvede Jang Bojs u Ligu šampiona preko skupocenog tima Galatasaraja, ali je potom pogubio kontrolu nad timom iz Berna. Povrede, igrači nezadovoljni statusom ili zabranom odlaska, doprineli su da se prvak švajcarske trenutno nalazi na poslednjem mestu nacionalnog prvenstva, kao i Lige šampiona.

U devet kola Superlige Jang Bojs je skupio svega šest bodova, dok je na međunarodnoj sceni poražen od Aston Vile sa 0:3 i Barselone sa 0:5. U januaru će žuto-crni ponovo igrati sa Crvenom zvezdom, treći put u poslednjih pet sezona, ali će goste iz Beograda dočekati sa novim trenerom na klupi. Iako je Blik pisao da Ramen ima podršku, rukovodstvo Jang Bojsa oglasilo se saopštenjem u kojem se 55-godišnjem strategu zahvaljuje na saradnji.

Izabrane vesti

Do pronalaska dugoročnijeg rešenja ekipu će voditi trener mladog tima, Joel Magnin.

"Bilo nam je jako teško da se rastanemo od Patrika Ramena, ali posle detaljnih razgovora i analiza došli smo do zaključka da je promena neophodna. Naša trenutna pozicija na začelju tabele je ekstremno razočaravajuća. Cilj je da se vratimo na pravi kurs. Žao nam je što nije uspelo sa Patrikom Ramenom, a istovremeno smo zahvalni Joelu Magninu jer se stavio na raspolaganje klubu i još jednom pokazao lojalnost. Verujemo da će uspeti ekipi da povrati samopouzdanje i stabilnost. S obzirom na situaciju u kojoj smo, ne vredi da pričamo o ulasku u šampionsku trku, već želimo da korak po korak pronađemo povratak na pobednički put. Veliki izazov je pred nama", navodi se u saopštenju Jang Bojsa.


tagovi

Jang BojsPatrik Ramen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara