Ranko Popović (©Starsport)
Ranko Popović (©Starsport)

Ranko Popović dobio otkaz u Japanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.24. | 13:33

Bivši strateg Vojvodine nije uspeo da donese titulu Kašima Antlersima

Nekadašnji trener Vojvodine Ranko Popović moraće da traži novi posao. Japanski prvoligaš Kašima Antlers uručio mu je otkaz šest kola pre kraja prvenstva, pošto nije zadovoljio očekivanja uprave.

Popović je angažovan kako bi doneo Antlersima titulu, ali od toga sasvim izvesno neće biti ništa. Tek su četvrti na tabeli sa 12 bodova manje od lidera Hirošime, od koje doduše imaju odigranu utakmicu manje.

Izabrane vesti

Ovakav potez uprave je iznenadio pomalo javnost, pošto je klub izdao saopštenje o raskidu saradnje sa šefom stručnog štaba nekoliko dana posle ubedljive pobede nad Albireks Nigatom (4:0). Doduše, njime je samo Kašima prekinula niz od pet utakmica bez pobede (dva remija i tri poraza), a nedavno je izgubila i u četvrtfinalu Kupa Japana od Visel Kobea (0:4).

Zajedno sa Popovićem klub je napustio i njegov pomoćnik Milan Mičić. Očekuje se da tokom reprezentativne pauze osmostruki prvak Japana imenuje naslednika srpskog stručnjaka.

Ponosan sam svakim danom koji sam proveo u Antlersima. Moj stav, ljubav, strast i posvećenost klubu su bili identični kao što imam prema svojoj porodici. Razočaran sam što nisam uspeo da završim posao koji sam započeo, ali poštujem odluku kluba. Verujem da će igrači porasti u budućnosti i da će uspeti u onome što nismo uradili zajedno“, kazao je Popović.

Podsetimo, 57-godišnji strateg je prošle sezone došao iz Japana kako bi vodio Vojvodinu, ali je na polusezoni napustio Novosađane zbog izuzetno primamljive ponude Kašime. U međuvremenu je vodio Antlerse na 46 utakmica, uz učinak od 27 pobeda, osam remija i 11 poraza.



tagovi

Ranko PopovićKašima AntlersJapan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara