Žiru (AFP)
Žiru (AFP)

Žiru mora da ide: Lepo je u Čelsiju, još lepše je igrati fudbal

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 18:54

Samo tokom ove godine želela su ga četiri premijerligaška i veliki broj klubova van Engleske

Običan ljubitelj fudbala bi konstatovao da mu je život savršen. U Londonu je već devetu godinu, nadavao se golova, osvojio poneki trofej, cenjen je i u Arsenalu i u Čelsiju, ali Olivije Žiru, uprkos statusu jednog od produktivnijih premijerligaških špiceva nije srećan.

Nije, jer – ne igra. Prošle sezone se pomirio sa statusom rezerve, Frenk Lampard je forsirao Temija Ejbrahama i Plavci su izgledali dobro, o čemu svedoči ponovni plasman u Ligu šampiona. A onda je došao Timo Verner, Ejbraham se preselio na klupu, a Francuz još više patio.

Izabrane vesti

U saldu samo 154 minuta ove jeseni. Mizerna 33 u prvenstvu. I pitanje: šta mora da se desi da Žiru napusti Stamford bridž?

Zna Olivije da situacija u kojoj se trenutno nalazi ne može doveka da traje. Pre martovskog okupljanja, na početku kvalifikacionog puta za Mundijal, moraće da nađe rešenje. Ne mogu da ga savetujem, samo kažem šta mislim. Kad se crta podvuče, fudbaler mora sam da odluči. Nalazio se u situacijama u kojima se teško nositi“, razume selektor Galskih petlova, Didije Dešan, poziciju centarfora državnog tima. „Ovako kako je sad nije dobro za njega. Da li želi da ostane ovako ili da unapredi status? Sve od njega zavisi. Zna momak šta mislim, ne mogu da zaboravim šta je sve uradio za reprezentaciju i šta još može da nam pruži“.

Žiruov motiv za promenom sredine skopčan je i sa predstojećim Prvenstvom Evrope. Da bi ostao u konkurenciji za tim – primera radi, u Portugalu, na mestu „devetke“ počeo Antoni Marsijal – morao bi da bude redovno na terenu. To mu Čelsi ne garantuje.

No, ima klubova koji bi ga rado videli i zato je glavna dilema pod kojim uslovima nekadašnji prvotimac Monpeljea može da napusti sadašnje poslodavce. Najviše je zapeo Inter, trener Antonio Konte ga vrbuje maltene godinu dana, ali dogovora nema. U međuvremenu su ga hteli Bordo, Marselj, Glazgov Rendžers, Juventus...

I svaki put je posao propao.

Možda sam Žiru želi i dalje da igra u Premijer ligi, odakle je, prema tvrdnjama Atletika, dobio četiri unosne ponude tokom 2020. Zvali su ga Aston Vila, Njukasl, Vest Hem i Totenhem.

Ako mu se već ne napušta London izbor novog kluba se sam nameće...


tagovi

Olivije Žiru

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara