(©AFP)
(©AFP)

Zabolotnji i Jusupov presudili Dinamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 17:56

Trijumf Sočija za kraj jesenjeg dela

Nikako ne ide Dinamu protiv Sočija, a na sve to Moskovljane je ukopao bivši igrač. Priveo je Soči jesenji deo prvensta na najbolji mogući način, a Anton Zabolotnji i Artur Jusupov Dinamovi su dželati. Na obali Crnog mora Soči je upisao devetu prvenstvenu pobedu – 2:0

Soči se osvajanjem nova tri boda i trećim trijumfom u nizu pozicionirao izuzetno visoko pred prolećni deo prvenstva. Zauzima Soči četvrto mesto i jedino bi Rostov mogao da ga obiđe na tabeli.

Izabrane vesti

Blistali su u prvom delu igre golmani. Soslan Džanajev i njegov kolega Anton Šunin na golu Dinama najveći su krivci što jedna od poslednjih utakmica ruske Premijer lige u jesenjem delu sezone nije donela veći broj golova. Nastavak je bio rezervisan za šou Antona Zobolotnjeg, a trijumf domaćina ukrasila je lepotica Jusupova.

Rovovska borba na sredini terena vodila se tokom čitavog prvog poluvremena. Najnepopularniji rezultat ostao je na snazi do odlaska na odmor, a moglo je biti drugačije da sudija u konsultaciji sa VAR sobom nije poništio gol Vjačeslava Gruleva iz šestog minuta. Posle dosta vaganja i povlačenja linija dosuđen je milimetarski ofsajd, a da se pokaže na centar sačekalo se drugo poluvreme.

Pogodio je Oleg Fomenko sa izmenom na startu drugog poluvremena. Nije ni slutio strateg Sočija da će mu se izvođenje Dugandžića iz igre isplatiti za celih šest minuta. Anton Zabolotnji samo što je ušao u igru doveo je Soči u vođstvo. Mat u tri poteza domaćina. Proradila je veza Zabolotnji - Žoaozinjo. Uputio je krilni fudbaler perfektan centaršut, Zobolotnji se poklonio i postigao četvrti ovosezonski gol.


Gol je bio samo uvod. Obezbedio je rezultatsku prednost Zabolotnji ekipi Sočija, a zatim i brojčanu. Štoper Roman Evgenijev zaustavio je napadača domaćina na nepropisan način, mašio se sudija Meškov za džep i pokazao defanzivcu drugi žuti karton. Dinamo je morao da juri zaostatak brojčano inferioran i u želji da osvoji makar jedan bod primio je novi gol. Ostavili su igrači Dinama previše prostora Arturu Jusupovu. Neometan je bio vezista Sočija, prebacio je loptu na jaču nogu i postigao prelep pogodak.


PREMIJER LIGA RUSIJE – 19. KOLO

Sreda

Rotor - Arsenal Tula 1:0 (0:0)

/Flamarion 81pen/

Soči - Dinamo Moska 2:0 (0:0)

/Zabolotnji 52, Jusupov 71/

18.00: (1,62) Zenit (3,80) Spartak M. (5,70)

Četvrtak

16.00: (3,35) Himki (3,20) Lokomotiva M. (2,25)

16.00: (1,40) Krasnodar (4,50) Ufa (8,50)

18.00: (2,15) Ahmat (3,25) Rubin (3,60)

18.00: (3,40) Rostov (2,95) CSKA M. (2,40)

Petak

16.00: (11,0) Tambov (5,20) Ural (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1SočiDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara