Tim Klajndinst (©Reuters)
Tim Klajndinst (©Reuters)

Nemci napadaju BiH sa Klendinstom; Tu su i Blasvič, pa i Gnabri posle godinu dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 12:32

Vratio se i Antonio Ridiger. Nema Džana i Bajera

Igra mačke i miša, tako bi bar trebalo da bude, jer svima je jasno kolika je razlika u kvalitetu između Nemačke i Bosne i Hercegovine. No, to ne znači da Zmajevi nemaju osnova da se nadaju, a ni da Nemci nemaju svojih problema. Uoči oktobarskih izazova u Ligi nacija, a u njima Nemce čeka i revanš s Holandijom, oni se ogledaju u povrdama nekih standardnih reprezentativaca zbog kojih će na teren stadiona Bilino polje istrčati i neka nova/stara lica.

Recimo, Tim Klajndinst, koji je ovog leta prešao iz Hajndenhajma u Borusiji Menhengladbah i tamo postigao dva gola na pet bundesligaških utakmica, možda će dobiti priliku da debituje u Zenici ili Minhenu, pošto ovog puta u timu nema povređenog Niklas Filkriga. Novi napadač Vest Hema nije odigrao takmičarsku utakmicu od poslednje reprezentativne pauze, jer ga je Ahilova tetiva odvojila od terena.

Izabrane vesti

Protiv BiH i Holandije sigurno neće igrati ni Mark Andre Ter Štegen, njemu je otišla tetiva, pa je selektor Julijan Naglesman iznenadio izborom trećeg golmana. Pored Aleksandera Nibela i Olivera Baumana, za mesto među stativama boriće se i Salcburgov Janis Blasvič, mada su male šanse da ga zaista vidimo na terenu.

Prvi put ove godine poziv je otišao i na adresu Serža Gnabrija, koji je zbog povrede propustio Evropsko prvenstvo, ali sada igra dobro. U reprezentaciju se vraća i Antonio Ridiger, njega je Nagelsman u septembru odmarao. S druge strane, poziv nisu dobili kapiten Borusije Dortmund Emre Džan i njegov klupski kolega Maksimilijan Bajer, koji su bili tu na prethodnom okušljanju.

Podsetimo, Nemačka je u prve dve utakmice Lige nacija deklasirala Mađarsku sa 5:0 i igrala 2:2 sa Holandijom, pa je prva na tabeli Grupe 3, bodovno poravnata sa Lalama.

TIM NEMAČKE ZA BIH

Golmani: Oliver Bauman (Hofenhajm), Janis Blasvič (RB Salzburg), Aleksander Nibel (Štutgart);

Odbrana: Valdemar Anton (Borusija Dortmund), Benjamin Henrihs (Lajpcig), Jozua Kimih (Bajern), Robin Koh (Ajntraht Frankfurt), Maksimilijan Mitelštat (Štutgart), David Raum (Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Borusija Dortmund), Džonatan Ta (Bajer Leverkuzen);

Sredina: Robert Andrih (Bajer Leverkuzen), Kris Firih (Štutgart), Pascal Gros (Borusija Dortmund), Džamal Musijala (Bajern), Aleksandar Pavlović (Bajern), Anđelo Štiler (Štutgart), Florijan Virc (Bajer Leverkuzen);

Napad: Serž Gnabri (Bajern), Kai Haverc (Arsenal), Deniz Undav (Štutgart), Tim Klajndinst (Borusija Menhengladbah).



tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara