(© CEV)
(© CEV)

Crveno-bela evropska računica pred revanš: Lutrijom do treće runde kvalifikacija

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.10.24. | 13:11

"Ne smemo da klonemo posle poraza od Oriona", ističe trener Crvene zvezde Ivica Jevtić

Snovi Crvene zvezde da bi u premijernom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona mogla da napravi ključnu prednost ka plasmanu u odlučujuću rundu, surovo su srušeni. Orion je u Dutinhemu zabeležio pobedu vrednu tri boda (3:0) i znatno otežao put srpskom prvaku do elitnog društva.

Rezultatski deluje ubedljivo, ali daleko od toga da crveno-beli nisu imali šanse da kreiraju drugačiji epilog. Početak utakmice je nagovestio da su odbojkaši holandskog predstavnika u Evropi izuzetno motivisani. Naterali su beogradskog večitog rivala da tokom većeg dela prve deonice bude u podređenom položaju. Upravo je i konstantna prednost potencijalno najavljivala da će se završiti bez drame. Međutim, klub sa Marakane se probudio u poslednjem trenutku. Ne samo da je anulirao zaostatak, već je preokretom stigao i na korak od vođstva (24:23). A da li je i propuštena prilika značajno uticala na dalji tok duela, otkrio je šef struke Ivica Jevtić za Mozzart Sport.

Izabrane vesti

"Ne bi smela da utiče. Školovani smo da svaki set predstavlja priču za sebe. Ukoliko se izgubi prvi, od drugog se kreće od nule. Na taj način se uvek i dobija nova šansa. Doduše, iako bi svaki period trebalo posmatrati posebno, definitivno je imalo određenog uticaja. Napravili smo u finišu dve jeftine greške, praktično i izgubivši već dobijeni deo igre", istakao je Jevtić za Mozzart Sport.

Postojala je nada i u nastavku da je Zvezda kadra da se suprostavi domaćem sastavu. Kada se činilo da je konačno u prepoznatljivom ritmu, protivnik je serijom blokova zadao novi udarac.

"Orion je prikazao agresivnu i partiju sa više energije, pogotovu što je i igrao pred svojim navijačima. Nekako je iskoristio momenat da podigne moral posle rezultatskog zaostatka. Niko ne spori kvalitet holandskog rostera, kao i da su jači rival u odnosu na Omoniju. Ipak, nisu toliko bolji od nas".

Ivica Jevtić (© Starsport)Ivica Jevtić (© Starsport)

Kako Jevtić nije želeo da stvara bilo kakvu vrstu izgovora, pomalo je u drugi plan i istakao probleme u sklapanju startne postave. Ponovo je morao da traži alternativna rešenja u odsustvu primača servisa Filipa Stoilovića.

"Nikome ništa ne zameram, svi se trude da nadomeste Filipov nedostatak. Čak ni Aleksandar Blagojević i Aleksandar Gmitrović ne prave problem što nisu stalno na prirodnoj poziciji korektora. Trude se da daju doprinos u skladu sa mogućnostima. Ne tražim alibi, ali nije toliko loše ni izgledalo, barem iz nekog mog ugla. Naleteli su samo na protivnika koji je bio bolji i raspoloženiji".

Evidentno je i da njegovi puleni nisu u idealnoj formi. Ako analizira i trenutno stanje na osnovu perioda sezone u kojem se ekipa i nalazi, možda su usponi i padovi u igri i očekivani.

"Činjenica je da nemamo dovoljno kvalitetnih utakmica iza sebe. Ukoliko hoćemo plasman u Ligu šampiona, onda je i neophodno da se igraju mečevi na visokom nivou. Ostaje nada da ćemo imati snage za drugi meč. Pokušačemo da kroz zlatni set, koji obično predstavlja i lutriju, prođemo u treću rundu kvalifikacija".

Zna i jednu od vodilja pred revanš na Banjici (utorak, 19.00), pored računice koja podrazumeva maksimalan trijumf, kao i slavlje u zlatnom setu...

"Ne smemo da klonemo posle poraza. Treba samo da težimo ka tome da nas bolni poraz dodatno ne poremeti. Verujemo da možemo do preokreta, posebno ako podignemo nivo igre i učinimo seriju daleko zanimljivijom. Nemamo ni previše vremena za trening ili analizu. Počinje za vikend i Superliga Srbije, za protivnika imamo ekipu Karađorđa iz Topole", zaključio je Jevtić.

Kvalifikacije za Ligu šampiona - 2. kolo

Šonenverd - Brašov 1:3

Orion - Crvena zvezda 3:0

Tirol - HAOK Mladost 3:0

Olimpijakos - Guaguas 3:1

Piše: Uroš Selenić


tagovi

OK Crvena ZvezdaLiga šampiona u odbojciIvica Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara