Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Real bez Azara i Odegarda, Barsa u Madridu juri novi trijumf, Suarez prekida post u Vigu

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.10.20. | 09:58

Španski giganti žele tri boda pred El Klasiko narednog vikenda. Atletiko bez gola na poslednje dve utakmice. Derbi Andaluzije u Granadi

Četiri najbolja tima u Španiji prethodnih godina, Real, Barselona, Atletiko i Sevilja, jedine su ekipe koje dosad nisu osetile gorčinu poraza. Tako bi treabalo da ostane i posle današnjih utakmica šestog kola Primere.

Na papiru najlakši posao trebalo bi da ima šampion Španije. Real dočekuje povratnika u elitu, Kadiz (18.30), prošle sezone najbolji tim drugoligaškog karavana na Pirinejima. Četa Zinedina Zidana nastavlja tamo gde je stala u prošlom šampionatu. Granitna odbrana sa sjanim veznim redom. Ne umira se u lepoti kao kad je dres Kraljevića nosio Kristijano Ronaldo, ali pobede se nižu. Samo dva gola je Real primio ove sezone i to oba u Sevilju protiv Betisa. Na tri utakmice je mreža odličnog belgijskog golmana Tiba Kurtoe ostala netaknuta.

Izabrane vesti

Srpski napadač Luka Jović i dalje šansu dobija na kašičicu. Neće gol nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta iz Frankfurta. Za Real ovaj meč dolazi pred start Lige šampiona i El Klasiko naredne nedelje na Nou Kampu. U prošlom kolu u Valensiji protiv Levantea nije igrao, a čini se da će i sada da počne meč s klupe.

Zidan i dalje ne može da računa na povređenog Belgijanca Edena Azara. Neće biti ni Norvežanina Martina Odegarda. On se požalio na povredu posle reprezentativnih akcija, pa neće konkurisati za duel u Madridu. Brazilac Eder Militao i Nemac Toni Kros vratili su se u tim. Defanzivca nije bilo od početka sezone, dok je iskusni vezista propustio poslednje dve utakmice zbog problema s mišićem.

Kadiz je odlično počeo sezonu. Ima sedam bodova i u sredini tabele, ali zna se ko je Real. Očekuje se nova pobeda lidera šampionata Španije i dobra uvertira pred gostovanje Barseloni na Nou Kampu.

Barselona je počela Primeru sa dve ubedljive pobede, ali je u prošlom kolu na Nou Kampu igrala samo 1:1 sa Seviljom. Katalonci gostuju u Madridu tvrdom i uvek neugodnom Hetafeu (21.00). Ronald Kuman je uspeo da malo razmrda uspanog giganta. Lionel Mesi je i dalje neko bez koga ne može da zamisli igra viceešampiona Španije. Na početku sezone u prvi plan je iskočio mladi Ansu Fati. Još se čekaju Antoan Grizman i povratnik Filipe Kutinjo. Francuski napadač nastavio je sa razočaravajućim partijama i ove sezone i polako troši kredit kod novog trenera Kumana.

Za tim Barselonu konkuriše Žunior Firpo, koji se oporavio od povrede. U tim se posle odrađene suspenzije zbog crvenog kartona u Vigu vraća francuski štoper Klemon Lengle. Novajlija iz Juventusa Miralem Pjanić je imao problema sa leđima posle reprezentativne akcije, ali konkuriše za tim. Portugalac Fransisko Trinkao je bio u kontaktu sa zaraženim Kristijanom Ronaldom na pripremama selekcije, ali je testiran negativno na virus korona i oputovao je sa ekipom.

Ansu Fati (@Reuters)Ansu Fati (@Reuters)

Na golu Barse će i dalje stajati Neto, koji menja Nemca Mark Andre Ter Štegana. Van tima su i dalje povređeni Đordi Alba i Samjuel Umtiti. Poslednje četiri utakmice ova dva tima, Barselone je rešila u svoju korist. Za domaćin od prvog minuta trebalo bi da zaigra srpski reprezentativac Nemanja Maksimović.

Posle uraganskog početka sezone u pobede protiv Granade sa 6:1 na Vanda Metrolitanu, Jorgandžije su odigrale dva očajna meča bez golova protiv Ueske i Betisa. I dalje je problem realizacija. Simeonovi ratnici danas putuju u Vigu (16.00) protiv solidne Selte. Očekuje se da proradi Luis Suarez, koji je postio prethodna dva meča na kojimaje bio starter. Argentinski sturčnjak ima više poverenja u Urugvajca nego u starosedeoca Dijega Kostu. Prošle sezone oba meča su završena bez pobednika – 0:0 i 1:1.


tagovi

Real MadridAtletiko MadridPrimeraŠpanijaSevilja

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara