Martin Palermo (©AFP)
Martin Palermo (©AFP)

Palermo se igra sa vatrom i stavlja titulu na kocku

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 03:49

Olimpija Asunsion i dalje ima prednost, ali bi remiji sa poslednjeplasiranim timom mogli skupo da je koštaju

Kao igrao osvajao je trofeje sa Bokom juniors, ima ih čak 13, ali otkako je uplovio u trenerske vode, Martin Palermo nijednom nije bio šampion. I sada kada je najbliži tome, odlučio je da se igra sa vatrom.

Mogao bi da se opeče u Klausuri, da upropasti sve dobro što je do sada uradio. Titulu još nije izgubio, i dalje ima prednost, ali ju je stavio na kocku. Ako mu nešto dođe glave u Paragvaju, onda će to biti remiji sa poslednjeplasiranim timom. Treći put u sezoni lider je odigrao nerešeno sa Sol Amerikom – 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Olimpija Asunsion zna da zatvori prilaze golu i zahvaljući jednom otpatku dođe do pobede. Zna i da igra na gol više, pa i da dobije derbi, što je pokazala ove sezone. Međutim, nešto što joj nikako ne ide su utakmice protiv Sol Amerike. Delovali je početkom avgusta da je pronašla šifru, da više neće rasipati bodove, ali ponovila je grešku.

Dva puta je u Aperturi poklanjala bodove Sol Americi, a novi 'ispad' bi mogao skupo da je košta, Jer, imaće priliku Nasional da timu Martina Palerma, u slučaju da trijumfuje nad Dos de Majom, priđe lideru na dva boda. A, nije ostalo malo da se igra, dug put je do titule, ima još sedam utakmica do kraja.

Novi kliks na domaćem terenu, i to protiv ekipe koja u Klausuri drži 'fenjer', nikako nije bio potreban Olimpiji Asunsion. Sada svaka utakmica postaje bitka na 'život i smrt'.

PARAGVAJ 1 (KLAUSURA) – 15. KOLO

Subota

Takuari – Lukenjo 0:3 (0:1)

/Fereira 12, Brizuela 70, Uače 89/

Guarani – Amelijano 1:1 (1:0)

/Alkaras 31 - Sarkis 90+1/

Nedelja

Olimpija Asunsion - Sol Amerika 1:1 (1:1)

/Rades 12 - Dijas 39/

22.00: (4,00) Trinidense (3,30) Libertad (1,90)

Ponedeljak

00.30: (1,42) Sero Portenjo (4,10) General Kabaljero (7,50)

Sreda

23.55: Nasional Asunsion - Dos de Majo

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaParagvajOlimpija AsunsionSol de Amerikamartin palermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara