Aleksandar Mitrović (StarSport)
Aleksandar Mitrović (StarSport)

Mitrović: Hoću da nastavim niz i protiv Španije!

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 22:53

Mitrović ne bi izdvojio spektakularan gol, Erakoviću žao Luke Jovića

Srbija je konačno srušila Švajcarsku u Leskovcu, pošto je slavila rezultatom 2:0 (1:0), u meču trećeg kola Lige nacija. Slabo je naša selekcija ušla u meč, ali kada se oslobodila i preuzela kontrolu igre, uspela je da postigne gol i da u drugom poluvremenu ponovo zatrese mrežu Švajcaraca zahvaljujući kapitenu Aleksandru Mitroviću.

Postigao je Mitrović jedan od najlepših golova u dresu reprezentacije Srbije, a nadavao ih se kao rekorder... Ipak, ne bi Mitar posebno izdvojio ovaj gol od ostalih.

Izabrane vesti

"Svaki gol je bitan i sigurno ovaj ne bih odvajao, ali generalno ovo je bila jedna dobra utakmica, pogotovo defanzivno za nas. Dali smo dva gola, imali još šansi, bili smo dobri u odbrani, nismo im dozvolili mnogo šansi, priveli smo utakmicu kraju kako treba. Mislim da smo i prošlih par utakmica odigrali dobro defanzivno, falilo je u napadu kreativnosti. Sada je bilo na obe strane dobro, ovako u budućnosti treba da igramo", kaže Mitrović.

Sledi duel sa Španijom u gostima, koja je u trećem kolu pobedila Dansku takođe rezultatom 2:0.

"Jako teška utakmica protiv prvaka Evrope, imamo dva dana da se oporavimo, da se spremimo za još jednu tešku utakmicu. Da budemo defanzivno perfektni i da čekamo svoju šansu. Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo sa njima. Ako igramo kako treba, ispoštujemo dogovor, možemo da ostvarimo pobedu. Nadam se da ću nastaviti niz (golova)", zaključio je Mitrović.


Utiske je izneo i štoper Srbije Strahinja Eraković.

"S jedne strane srećan sam što nismo primili gol, ali jeste mi žao što nisam imao asistenciju. Jović je to promašio, ali Luka bi od narednih 100 takvih šansi dao svih 100 golova. Bitna pobeda posle dva neuspeha protiv njih, bilo nam je bitno jer smo igrali kod kuće. Večeras slavimo i od sutra priprema za narednu utakmicu", kaže Eraković.

Pohvalio je i atmosferu na stadionu u Leskovcu.

"Bilo je prelepo, hvala svakom navijaču koji je danas došao. Baš smo u svlačionici komentarisali da je sve bilo lepo ispraćeno sa tribina", zaključio je Eraković.




tagovi

Aleksandar MitrovićStrahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara