Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Kristijano Ronaldo 906! Ne morate da ga volite, ali strast ne možete da mu osporite (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.10.24. | 22:42

Apetit ne gubi, imaće ga sve dok ne dobaci do 1.000 golova u karijeri...

Neobjašnjiva potreba postoji za potrebu na 'ove' i 'one', na zauzimanje strana. Ne samo u Srbiju, nego svugde na svetu. I u svemu. Malo je onih koji znaju da uživaju u eri dva velika majstora – Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Ona je već na izmaku, mirne duše može se reći i da je prošla onoga trena kada su napustili Evropu. Ali, fudbalu mogu još (mnogo) toga da daju na reprezentativnom nivou.

Stvari koje su radili i rade su za poštovanje, no biće onih koji će i večeras Kristijanu Ronaldu spočitavati da ga nema na velikim takmičenjima i dodati: daje golove samo 'Liliputancima' i osrednjim reprezentacijama. Poljska, čiju je mrežu zatresao u pobedi Portugala – 3:1 (2:0), ne spada u red elitnih, ali za to sa koliko želje ulazi u svaku utakmicu, pa neka je ona i u Ligi nacija – kapa dole. Ne morate da ga volite, ali strast ne možete da mu osporite.

Izabrane vesti

Apetit ne gubi, imaće ga sve dok ne dobaci do četvorocifrenog broja golova u karijeri...

„Želim da postignem 1.000 golova. To je najveća stvar koju mogu da dosegnem u fudbalu“, nedavno je kazao Portugalac i usput 'potkačio' Pelea:

„Svi moji golovi su snimljeni, mogu da ih dokažem“.

Blizu je, na dobrom putu da to i učini, jer od večeras je: Kristijano Ronaldo 906! Toliko puta je tresao protivničke mreže. Samo u ovom izdanju Lige nacija tri puta. Na svakoj utakmici jedanput. Sve skupa u dresu reprezentacije dao je 133, a sledeći sa najviše postignutih u dresu sa državnim grbom je Lionel Mesi – 109.

Jedan podatak je zapanjujuć: otkako je napunio 30 godina, CR7 je postigao više pogodaka nego najbolji strelci svih vremena Engleske, Italije, Španije, Nemačke, Brazila i Francuske!

Na Narodnom stadionu u Varšavi zaista nije imao težak zadatak, sve je odradio Rafael Leao. Krenuo je sa polovine terena, stuštio se ka golu i ostavio sve u prašini... Raspalio i – uzdrmao stativu. Lopta se odbila do Kristijana Ronalda, a on je samo ćušnuo u mrežu.

Prethodno je pogodio prečku, možda bi bio i sviran ofsajd. I pre no što se upisao u strelce Portugal je bio u vođstvu, doveo ga je Bernardo Silva, kome je Bruno Fernandes glavom loptu servirao na tacni. Vezista Mančester junajteda imao je izvrstan udarac u prvom poluvremenu, međutim, odbranio mu je Lukaš Skorupski, koji je u nekoliko navrata vadio kestenje iz vatre.

Upravo je Bruno Fernandes mogao sve da završi u nastavku, ali nije se nadao povratnoj lopti od Kristijana Ronalda, očekivao je da će on uputiti udarac. Poljaci su se vratili preko Pjotra Zjelinskog, imali čemu da se nadaju i došli u poziciju da osvoje bod kada je Roberto Martines zamenio nosioce i dao minute 'drugopozivcima', no sve je palo u vodu kada je Jan Bednarek pred nadoknadu smestio loptu u svoju mrežu.

Svi favoriti u A diviziji Lige nacija su opravdali to zvanje, isto važi i za Rumuniju u C diviziji. Ostvarila je treću pobedu u grupi, dovoljno joj je bilo jedno poluvreme da završi posao protiv Kiprana – 3:0 (3:0). Domaćina je u Larnaki otvorio Denis Man, a u kom smeru će se utakmica kretati postalo je izvesno posle realizovanog jedanaesterca Razvana Marina. Već do odlaska na odmor sve je zapečatio Radu Dragušin.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA – 3. KOLO

GRUPA 1

Hrvatska - Škotska 2:1 (1:1)

/Matanović 36, Kramarić 71 - Kristi 33/

Poljska - Portugalija 1:3 (0:2)

/Zjelinski 78 - B. Silva 26, Ronaldo 37, Bednarek 88/

GRUPA 2

Izrael - Francuska 1:4 (1:2)

/Gandelman 24 - Kamavinga 7, Enkunku 28, Genduzi 87, Barkola 89/

Italija - Belgija 2:2 (2:1)

/Kambijazo 2, Retegi 24 - De Kajper 42, Trosar 62/

GRUPA 3

Mađarska - Holandija 1:1 (1:0)

/Salaj 32 - Damfris 83/

BiH - Nemačka 1:2 (0:2)

/Džeko 70 - Undav 30, 36/

GRUPA 4

Srbija - Švajcarska 2:0 (1:0)

/Elvedi 45+1ag, A. Mitrović 61/

Španija - Danska 1:0 (0:0)

/Subimendi 79/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Poljskereprezentacija PortugalaLiga nacijaKristijano RonaldoBruno FernandešBernardo SilvaRafael LeaoRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara