Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 13. oktobar): Đoković ide po 100. trofej, Jovanović i Grci nastavljaju bajku

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.24. | 08:00

Pogledajte šta nas od sportskih događaja očekuje danas

JANIK SINER – NOVAK ĐOKOVIĆ, 10.30

Izabrane vesti

/Tenis, Masters Šangaj/

Kako god da se ova godina završi, za Novaka Đokovića će biti uspešna zbog osvajanja olimpijskog zlata. Narednih nedelja može da je učini samo boljom, a koliko danas da postane tek treći teniser sa trocifrenim brojem pehara. Pobedom nad Janbikom Sinerom bi došao do 100. i ušao u društvo Džimija Konorsa i Rodžera Federera. U međusobnim duelima sa italijanskim teniserom void 4-3, međutim, izgubio je prilikom prethodna dva deljenja megdana.

FINSKA – ENGLESKA, 18.00

/Fudbal, Liga nacija/

Finska se nalazi u seriji katastrofalnih rezultata. Poslednju pobedu zabeležila je 26. marta nad Estonijom (2:1), a Engleska nije rival za vađenje fleka. Ne pruža blistave partije ni četa sa Ostrva, pošto je pre samo tri dana poražena od Grčke (1:2). Međutim, vicešampionu Evrope je u sjajnom sećanju ostao duel protiv današnjeg protivnika pre mesec dana. Slavili su tada Englezi sa 2:0, pa je sva prilika i da ponovo imaju ulogu apsolutnog favorita.

GRČKA – IRSKA, 20.45

/Fudbal, Liga nacija/

Grčka je nedavno napravila iznenađenje pobedom nad Engleskom (2:1). Trijumfalni niz od četiri recke mogla bi da nastavi i protiv Irske. Evropski rivali su pre samo mesec dana odmerili snage u Ligi nacija. Namučili se se Heleni u Dablinu, ali su u drugom poluvremenu uspeli da slome otpor neugodnog domaćina.

KAZAHSTAN – SLOVENIJA, 15.00

/Fudbal, Liga Nacija/

Kazahstan i Slovenija ne pripadaju kremu evropskog i svetskog fudbala, a ne nalaze se ni u optimalnoj formi. Kombinovano su na poslednjih deset mečeva uknjižili samo pobedu, uz tri remija. Zanimljivo je da su Zmajčeki baš u jedinom slavlju i savladali simpatične Kazahstance (3:0). Pred novi duel, trebalo bi očekivati i reprizu.

AUSTRIJA – NORVEŠKA, 20.45

/Fudbal, Liga nacija/

Potencijalno bi Austrijanci i Norvežani mogli da odigraju napetu i neizvesnu utakmicu. Tako je bilo i u poslednjem međusobnom okršaju, kada su Skandinavci i došli do bodova zahvaljujući efikasnom Eriku Halandu. Maestralni napadač je u 80. minutu i srušio domaćina današnje utakmice. Austrija bi mogla da odbrani svoje utvrđenje u Lincu, ali je i pitanje da li će uspeti da osvoji i najveći deo bodovnog kolača.

JERMENIJA – MAKEDONIJA, 18.00

/Fudbal, Liga nacija/

Jeremeni nisu protivnik od kojeg bi trebalo strahovati, ali gotovo identično važi i za Makedonce. Međutim, evidentno je i kvalitet na strani gostiju. Pokazali su u Skoplju da su objektivno bolja reprezentacija. Doduše, do trijufma su stigli tek golovima u završnici meče. Možda će i u Jerevanu biti tvrda utakmica, iako se pretpostavlja da bi izabranici Blagoja Milevskog ponovo mogli do tri boda.

FARSKA OSTRVA – LETONIJA, 20.45

/Fudbal, Liga nacija/

Ako je nešto u svetu fudbala poznato, onda je i tačna konstatacija da Farska Ostrva retko kada imaju ulogu favorita. Upravo bi tako trebalo da bude i ovoga puta u Ligi nacija. Nisu ni Letonci respektabilan protivnik, ali poseduju dovoljno kvalitetan sastav da nadigraju totalnog autsajdera. Pre nešto više od mesec dana su igrali u Rigi, a tada se i domaćin radovao trijumfu (1:0).

BURUNDI – BURKINA FASO, 18.00

/Fudbal, Kvalifikacije za Kup afričkih nacija/

Uvek zanimljive kvalifikacije za Kup afričkih nacija donose i zanimljiv dvoboj. Burina Faso je u proteklih 16 godina samo tri puta i igrala protiv Burundija. Do sada ima i maksimalan učinak, dakle bez greške Favorit je posebno bio ubedljiv pre tri dana kada je na domaćem terenu već do poluvremena rešio dileme oko pobednika. Ukoliko ih je uopšte i bilo.

UESKA – ALBASETE, 14.00

/Fudbal, Španija 2/

Ueska trenutno pokušava da prestigne na vrhu tabele Saragosu i Santader. S druge strane, Albasete je bliži grčevitoj borbi za opstanak nego plasmanu u plej-of. Iako nema ulogu favorita, očigledno zna kako da igra protiv pretendenta za špansku elitu. Na poslednjih pet mečeva, čak četiri puta su izvukli nerešen ishod, uz pobedu pre nešto manje od dve godine.

OVIJEDO – ALMERIJA, 16.15

/Fudbal, Španija 2/

Ovijedo stremi da uhvati priključaj za ekipama iz gornjeg doma, dok bi Almerija pobedom mogla da se izjednači po broju bodova sa današnjim rivalom. Oba kluba nisu u odličnoj formi, pružajući promenljive partije od prvog kola. Ovijedo ima malu prednost zbog domaćeg terena, ali je znala Almerija i ranije da napravi iznenađenje kada se to i najmanje očekuje.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara