Projektil iz slobodnjaka, špic sa petoparca, pa drama sa penala - Deportivo Kali u Kopa Sudamerikana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 03:00

Velika uzbuđenja u Kaliju, gde je odluka pala posle ruleta

Dramu smu mogli i očekivati u obračunu sa spas sezone u kolumbijskom fudbalu, ali da će ona doći nakon dve vanserijske majstorije, to baš i nismo. Ipak, u svemu viđenom u Kaliju mogli smo apsolutno da uživamo. Deportivo je jurio prednost Miljonariosa, potom ga stigao, a onda su njegovi igrači bili besprekorni sa bele tačke. U Kopa Sudamerikanu naredne sezone ide Deportivo Kali - 1:1 (0:1), penalima 4:3.

Miljonarios je bio dosta bolji u prvih 45 minuta igre, što je na kraju i krunisao fantastičnim pogotkom Huana Salazara iz slobodnog udarca u 37. minutu. Bio je to pravi projektil mladog veziste koji je išao tačno pod prečku nemoćnog Aseveda. Golman Deportiva je možda mogao i bolje da reaguje, ali deluje da je loše procenio silinu udarca, posle čega nije mogao ništa da promeni.

Izabrane vesti

Deportivo je napadao čitavo drugo poluvreme, Deportivo je povukao ispred svog gola i dosta organizovano se branio. Ekipi Alfreda Arijasa je u borbi sa duplim blokom bilo neophodno neko nesvakidašnje rešenje i njega je pronašao Agustin Palavesino. Mladi argentinski vezista je doneo izjednačenje svom timu trikom sa petoparca u 63. minutu. Sa oko 18-19 metara udaljenosti uputio je špic udarac u donji levi ugao gola Miljonariosa. Taj pokušaj nije mogao da isprati nemoćni Huan Moreno, koji je ostao skamenjen na gol-liniji.

Potom se otišlo na penal rulet, a tamo je bila mirnija ekipa koja je imala psihološku prednost u poslednjih pola sata utakmice. Kod Miljonariosa su bili neprecizni Roman i Abadija, dok su kod Deportiva redom pogađali Vaskez, Valensija, Andrade i apsolutni herol Palavesino.



tagovi

MiljonariosDeportivo Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara